Hoe ga je om met een blessure?

Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden, maar zorg dat je de juiste hebt. Hoe vind je de juiste weg? Simpel, lees het artikel en dan heb jij de handvatten om aan de slag te gaan.

Het is helaas iets wat je geregeld voorbij ziet komen of dat je overkomt. Het krijgen van een blessure is vervelend en kan roet in het eten gooien voor jouw mooie voetbalplannen. Toch is het voor menig spelers niet de reden om per direct te stoppen met het spel. Logisch, waarom zou je? Ondanks dat kan het in je hoofd gaan zitten, je spel hinderen of je gevoelig maken voor het oplopen van een nieuwe blessure.

StreetCars_voorjaar2021 (1)

Eigen toedoen

Helaas heb je het niet altijd in de hand. Een blessure kan uit een onvermijdelijke hoek komen, maar wat dan? Een bezoekje aan de huisarts of fysio is zo gemaakt, belangrijk voor jou is alleen om te weten waar het uit voortkomt. ‘Wat was de fout die je hebt gemaakt die resulteerde tot het letsel’. Het is simpelweg de beste manier om zo eventuele nieuwe blessures te vermijden.

Behandelen niet bestrijden

Waar je één muis vindt zijn er meestal meer, zo gaat het eigenlijk ook met een blessure. Zorg dat, wanneer je bij de fysio zit, hij/zij zoekt naar de onderliggende oorzaak. Symptoombestrijding is makkelijk en een tijdelijke oplossing, maar om verder letsel te vermijden wil je de oorzaak weten. Zo kan je echt aan de slag met de kwaal en preventief aan het werk voor in de toekomst.

Dominos_voorjaar2021

Positiviteit

Uiteraard helpen negatieve gedachtes niet bij het herstel. Frustrerend kan het zeker zijn, maar laat het niet in je hoofd kruipen. Zo kan je terechtkomen in een negatieve spiraal. Kies ervoor om in de buurt te blijven van je team en actief betrokken te zijn met de activiteiten. Dit kan zijn door mee te helpen met de trainingen of om een stukje organisatie op je te nemen. Misschien heb je een blessure waarmee je laagdrempelig mee kan bewegen, dat is dan ook zeker aan te raden. Zo gaat de tijd niet alleen sneller, maar blijf je ook bij met de ontwikkelingen binnen het team. Uiteraard wil je de derde helft niet missen en dat zal dan zeker niet gebeuren.

Blijven bewegen

In veel gevallen kan je nog wel in beweging blijven, zo behoud je jouw conditie. Wat kan je dan doen? Denk bijvoorbeeld aan wat meer gaan wandelen of nog makkelijker, ga naar de sportschool. Dan heb je alles onder één dak, dus is het maken van excuses niet mogelijk. Heb je nou echt geen motivatie? Vraag eens aan de fitte kikker uit jouw team of hij met je mee wil naar de sportschool, zo heb je een extra stok achter de deur om toch te gaan.

Boutique Gym The Line Tilburg
Foto door Kindel Media via Pexels

Klik de link voor een recent artikel over blessures

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Job Lamers de ambitieuze keeper van OJC Rosmalen JO17-1

Vandaag spreken wij met Job Lamers, de 16-jarige keeper van OJC Jo17-1. Momenteel zit Job in zijn eerste seizoen...

Talpa Network lanceert derde podcast van ‘The Cast’: De Groundhoppers

Vandaag lanceert Talpa Network 'De Groundhoppers’, een podcast van Metin Karatas en Kevin Kraan die verschillende voetbalclubs afreizen die...

Fieldmanagers delen in nieuwe podcastserie geheim achter goed voetbalveld

In de nieuwe podcastserie Grasmannen vertellen de fieldmanagers van Nederlandse topclubs hoe zij het voetbalveld in de grote stadions...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.