VCW_JensPrinse

De negentienjarige Jens Prinse heeft altijd bij VCW gespeeld. Als vijfjarig jongentje was hij al te vinden op de vereniging. Helaas sloeg het noodlot toe en moest hij noodgedwongen stoppen met voetbal. Sinds dit seizoen coacht de oudste van de gebroeders Prinse daarom VCW 2.

De naam komt misschien al bekent voor, Jens is de oudste van de gebroeders Prinse. In tegenstelling tot zijn jongere broertje Sem speelt de negentienjarige trainer niet meer. Hij probeert het verschil te maken langs het veld door VCW 2 naar de overwinning te coachen. Toch werkt hij naast het leiden van zijn team aan zichzelf: “Ik studeer MBO niveau 4 Bouwkunde en als bijbaan werk ik bij DHL. In mijn vrije tijd houd ik me bezig met fitness om een beetje fit te blijven en ben natuurlijk geïnteresseerd in het voetbal, waar ik ook veel naar kijk”, vertelt hij.

StreetCars_voorjaar2021 (1)

Blessure

Door het toegeslagen noodlot moest de negentienjarige Wagenbergse student helaas stoppen met voetbal. Een knieblessure gooide voor hem roet in het eten, maar bracht wel weer wat nieuws op tafel: “Door een steeds terugkerende knieblessure die ik rond mijn veertiende opliep, ben ik terechtgekomen bij de Orthopeed. Helaas liep het steeds niet goed af met ondersteuning van een fysio, vandaar de keuze. Tijdens het onderzoek van de orthopeed bleek dat mijn knieconstructie niet helemaal in orde is, dit kon operatief opgelost worden. Echter zag ik de revalidatietijd hiervan niet zitten dus koos ik om te stoppen met voetbal.”

Coachen

Sinds dit jaar is Prinse begonnen met het coachen van VCW 2 waar hij veel plezier in beleeft. Toch geeft hij daarnaast nog training aan JO17, waar zijn jongere broer in speelt. “Hier sta ik dan ook met plezier, zodat die mannen lekker een balletje kunnen trappen en voorbereid richting de zaterdag gaan”, vertelt hij. Op die manier kan hij toch nog bezig blijven met het spel, ondanks dat hij zelf niet speelt.

Dominos_voorjaar2021

Het zijn van een coach brengt hem ook veel, daardoor blijft hij in verbinding met de club. “Ik ben altijd bezig met het spelletje, zo probeer ik geregeld tactische oplossingen te bedenken tijdens een wedstijd. Het is altijd een goed gevoel als bijvoorbeeld een wissel iets in de wedstrijd brengt wat er eerder ontbrak”, vertelt hij. “Ik geef af en toe training aan de JO17, dit is het elftal van onder andere mijn broertje.

Belangrijk

Jens focust zich voornamelijk op het groepsbelang. Hij wil daarom ook wat overbrengen op het team: “Vooral dat de spelers plezier hebben in het spelletje, helemaal nu ik het zelf niet meer kan. Daarom geniet ik er ook zo van als we mooi voetbal spelen. Het is en blijft ook een teamsport, dus ik vind het belangrijk dat iedereen ook zijn eigen verantwoordelijkheden neemt op het gebied van trainen en op tijd zijn en dergelijken.” Op deze manier hoopt hij structuur te combineren met plezier binnen het team.

Contact

Door de band die hij heeft met de club, kan hij niet zomaar afscheid nemen. “Ik heb me bij het team aangesloten om ten eerste een beetje in contact te blijven met alles en iedereen bij VCW. Verder zit ik op het moment goed bij VCW 2, maar dit komt vooral omdat het nog allemaal nieuw is voor mij. Als trainer heb ik nog genoeg te leren op het gebied van het training geven”, aldus Prinse.

Klik hier voor een recent artikel over VCW