Hoe blijf ik fit met Sam Beekman van Groot-Ammers

Sam Beekman (21) voetbalt al sinds zijn vijfde bij Groot-Ammers. Beekman is Groot-Ammers altijd trouw gebleven en maakte in het seizoen 2015/2016 zijn debuut in het eerste elftal. Sam was toen zestien jaar oud. 

HappyPoint_desinfectie

Wij vroegen naar Sam zijn mening rondom het stilleggen van het amateurvoetbal. ”Ik baal er enorm van. Nadat vorig jaar het seizoen ook niet is afgemaakt had ik gehoopt dat we dit jaar wel alle wedstrijden konden spelen. Ik snap dat de maatregelen nodig zijn om het virus in te dammen en ik respecteer ze ook volledig. Toch had ik ergens hoop dat ze
misschien de competities door zouden laten gaan zonder publiek en gesloten kantines en kleedkamers. Met de oplopende besmettingen en ziekenhuisopnames ben ik bang dat we een hele vroege winterstop hebben dit jaar.”

Het begin van de competitie was niet optimaal, maar biedt wel potentie. ”Na een dramatische voorbereiding, waarin we alleen een punt pakten tegen Noordeloos, 0-6 verloren van Sparta’30 en 1-2 van Peursum was de stemming niet perfect in ons team. De eerste competitiewedstrijd moesten we gelijk tegen Alblasserdam, die vorig jaar tweede werden. We wisten dat we aan de bak konden. Na een zwaarbevochten wedstrijd sleepten we een punt uit het vuur wat in mijn ogen niet meer dan terecht was. Vervolgens verloren we helaas van Lekkerkerk en Schelluinen met minimale cijfers, dit was wel een domper voor ons. Na één punt uit drie wedstrijden wilden we tegen Perkouw weleens de drie punten mee naar huis nemen. Dit lukte helaas niet, maar iedereen was uiteindelijk tevreden met een punt. Hardinxveld zou de volgende wedstrijd zijn maar toen stopte de competitie. De week erna zouden we tegen VVAC moeten, wat altijd wel de mooiste potjes van het seizoen zijn. Weliswaar zonder publiek maar er is altijd veel strijd in deze wedstrijd wat het erg leuk maakt.”

Wij vroegen aan Sam wat hij normaal gesproken doet naast het voetbal om fit te blijven. ”Normaal gesproken doe ik niet zo heel veel naast de voetbaltrainingen. In de zomerstop ga ik een enkele keer naar de sportschool. Ik ga vooral hardlopen, ik probeer dan af te wisselen tussen een vast tempo en intervaltraining.”

Beekman kan de fitste van het team makkelijk aanwijzen. ”De basis elf en de wissels zijn allemaal wel redelijk fit. Sommigen hebben wat blessures maar kunnen vaak wel snel aanhaken. Als ik toch iemand moet kiezen denk ik dat de fitste in het team Koos Pott is. Hij maakt zoveel vuile meters en ruimt zoveel ballen op, daar vergis je je nog weleens in.”

Veel amateurvoetballers kijken op tegen de professionele voetballer die vaak op en top fit zijn. ”Ik kies dan denk ik voor Memphis Depay. Dat is op het eerste gezicht misschien een bijzondere speler om hier te noemen maar hoe hij zich teruggevochten heeft na een kruisbandblessure is heel knap. Ik heb zelf ook mijn kruisband afgescheurd dus ik weet hoe moeilijk het is om terug te komen op je oude niveau. Depay deed er alles aan om het EK te halen binnen een hele korte tijd en als het EK door was gegaan denk ik dat hij nog gespeeld had ook. Daar kan je alleen maar een hele diepe buiging voor maken.”

Klik hier voor een ander artikel van Groot-Ammers.

Voor meer informatie over Groot-Ammers, klik hier.

 

 

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Sven d’Hooghe zit nog altijd volop in zijn revalidatieproces  

CLINGE – Hij mag inmiddels weer voorzichtig lopen op de loopband en binnenkort gaat Sven d’Hooghe voor het eerst...

MVV’58 5 heeft een uitstekend scoutingsnetwerk

Vandaag gaan we in gesprek met Niels van Oort van MVV’58 5. Niels is op zijn zevende begonnen met...

Alkan Uzun en DIA zijn ‘een match’

Toen hij afgelopen seizoen zonder club zat en zichzelf de vraag stelde welke club bij hem zou passen, stond...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.