ferry-van-dijk-groot-ammers

Ferry van Dijk (47) is op dit moment hoofdtrainer bij VV Groot-Ammers. Vroeger was hij als spits actief voor VV Hardinxveld, Unitas, SVW en VV de Zwerver. Na een flinke blessure besloot hij al op vroege leeftijd aan de slag te gaan als trainer. Na een aantal diploma’s en avonturen is hij nu bezig aan zijn tweede seizoen bij de ploeg uit Groot-Ammers.

Ferry is vanaf zijn zesde gaan voetballen voor VV Hardinxveld. Hier heeft hij tot aan het eerste alle elftallen doorlopen. Toen hij in het eerste elftal terecht kwam speelde ze op zondag derde klasse. Tot aan zijn tweeëntwintigste is hij hier actief geweest. Inmiddels speelde VV Hardinxveld vierde klasse en vertrok hij naar Unitas dat eerste klasse speelde. “Dit was een aardig stap. Hierdoor was het aan het begin ook best wel wennen. Later ging het eigenlijk super lekker.”
Na vier jaar Unitas ging hij weer terug naar VV Hardinxveld, omdat hij door de toenmalige trainer werd teruggevraagd. Hier heeft hij twee jaar in de derde klasse gespeeld en is hij vertrokken naar SVW.

Op het moment dat Van Dijk bij SVW terecht kwam promoveerde ze onder de hoede van Ron Vlot van de derde naar de eerste klasse. Na een mooie periode vertrok Ferry naar VV de Zwerver.
“Ik leerde mijn vrouw kennen en toen zijn we samen gaan wonen in Alblasserdam. Peter de Haan was op dat moment trainer van VV de Zwerver en hem had ik al eens gehad in mijn tijd bij VV Hardinxveld. Peter heeft mij toen benaderd om bij hem te komen voetballen. We zijn toen begonnen in de derde klasse zaterdag en even later gepromoveerd naar de tweede klasse.”

Toen Van Dijk wat ouder werd besloot hij een stapje lager te gaan voetballen.
“Ik ben toen nog even in het tweede elftal gaan spelen. Op een gegeven moment kreeg ik een vreselijke blessure. Tijdens een sliding schoot mijn heup uit de kom en op dat moment dacht ik; nu is het tijd om te stoppen. Vroeger heb ik ook al wat blessureleed gehad. Zo had ik op vrij jonge leeftijd mijn enkel gebroken en heb ik een operatie gehad aan mij meniscus. De blessure aan mijn heup was zeker het ergste. Ik had zoveel pijn en moest per ambulance van het veld af. Gelukkig vond ik trainer worden een goede tweede. Zo ben ik bij de Zwerver begonnen met het trainen van de jeugd.”

Bij de Zwerver kreeg Ferry de mogelijkheid om zijn papieren als trainer te halen. Op het moment dat hij UEFA B had behaald werd hij trainer van het tweede elftal. Zijn eerste klus als hoofdtrainer volgde al snel bij VV Streefkerk. “Ik ben hier maar één seizoen actief geweest als trainer. VV Hardinxveld kwam als snel om de hoek en dit was toch wel mijn club. Ik ben hier toen trainer geworden van het eerste elftal zaterdag wat toen tweede klasse speelde. Na drie jaar wilde ik me verder ontwikkelen en besloot ik een cursus te gaan doen voor UEFA A.”

Na een stageperiode bij VV Sliedrecht is Ferry als hoofdtrainer terecht gekomen bij VV Groot-Ammers. Hier gaat hij alweer bijna aan zijn derde jaar beginnen. “Vorig jaar zijn we via de nacompetitie gepromoveerd van de vierde naar de derde klasse. Dit was zeker een hoogtepunt. Het huidige seizoen kwamen we uit in de derde klasse en dat verliep tot nu toe prima.”

Voor het team van Ferry was het zeker even wennen aan het niveau. “We hadden een moeizame start, omdat we het niveau van de derde klasse niet gewend waren. Na de winterstop werd het steeds beter en stonden we veilig toen alles werd stopgezet. We stonden tiende en hadden vier ploegen onder ons. We wende steeds meer aan het niveau. Het was voor ons een goed eind.”

In de toekomst wilt Van Dijk zeker verder kijken wat er nog mogelijk is. “Ik heb mijn UEFA A gehaald, dus mag ik in principe tot aan de tweede divisie trainer worden. Het lijkt me zeker gaaf om een keer in de eerste of hoofdklasse trainer te zijn. Het liefst natuurlijk met Groot-Ammers. Hier ligt nu ook zeker mijn focus!”

“Als trainer vind ik het heel mooi om te zien dat oefenvormen op trainingen goed uitpakken tijdens een wedstrijd. Verder vind ik het bezig zijn met de mannen ook erg leuk. Het sociale aspect vind ik ook erg belangrijk. Groot-Ammers is echt een dorpsclub en iedereen kent elkaar. Hiernaast is het erg professioneel geregeld rondom de selectie, dus daar zijn ze erg goed mee bezig. , daar houd ik van. Ze zijn in opbouw en willen de club echt goed neerzetten. Het is mooi om hier deel van uit te maken!”

Klik hier voor een ander artikel van VV Groot-Ammers.

Voor meer informatie over VV Groot-Ammers, klik hier.