Drechtsteden-groot-ammers-van-dijk-alblasserwaard

Groot-Ammers is terug in de derde klasse en daar hoort de ploeg toch wel thuis. Hoewel, in deze eeuw kwamen de geel-zwarten acht seizoenen uit in de vierde klasse. In juni werd op het veld van Kozakken Boys een beslissingswedstrijd met 3-0 van RFC gewonnen en na twee seizoenen was de terugkeer in de derde klasse een feit.

GROOT-AMMERS – Door het plotseling overlijden van Danny Zwijnenburg, een trouw supporter van de club, lag er een sluier over het promotieduel in Werkendam. Geen uitbundig feest na afloop maar een etentje met de selectie, en zo hoort het ook. Even daarvoor, in mei, kwam Groot-Ammers net tekort om via het kampioenschap rechtstreeks te promoveren. De beslissende wedstrijd tegen MVV’58 ging verloren. De promotie van Groot-Ammers kwam
op het juiste moment. Van Dijk: ,,Je wilt een team toch doorontwikkelen en dat gaat op een hoger niveau altijd beter. Ik kijk uit naar de wedstrijden in mijn woonplaats Alblasserdam, tegen De Alblas en Alblasserdam, maar ook tegen VVAC omdat er twee spelers van die club, Bob Oosterhout en keeper Dennis de Wit, bij ons actief zijn. En dan zijn er nog mijn vorige clubs Hardinxveld en Streefkerk waarmee wij te maken krijgen. Ook de duels over de Lek, naar de buren van Schoonhoven. Dit is echt een supercompetitie.”

De voorbereiding kenmerkte zich voor Groot-Ammers als wisselvallig. ,,Het zal bij ons niet anders zijn dan elders. Ik miste steeds mensen door vakanties en de boys pakken wel eens een festivalletje mee. Op het laatst gingen wij in het bekertoernooi wel wedstrijden van MEC’07 en Lekvogels winnen. In die laatste bekerwedstrijd gaven wij bijna nog een 6-2 voorsprong weg. Dat grillige moet nog wel uit ons elftal. Ik vraag honderd procent concentratie en focus van mijn spelers. Zodra wij uit de organisatie gaan lopen, krijgen wij het heel lastig.”

Groot-Ammers opende op 21 september in en tegen Schelluinen en verloor wat ongelukkig met 2-1. Maar er stond wel een team en dat is de basis waarmee Ferry van Dijk verder kan. Op de tweede speeldag kwam Hardinxveld al op bezoek aan de Lekdijk en werden de punten gedeeld. Van Dijk schaalt Hardinxveld, samen met tegenstanders als SVW en Ameide en misschien ook wel Schelluinen, hoog in. ,,Een aantal clubs beschikt over spelers met
bijzondere kwaliteiten en dat kan op ons niveau het verschil maken. Groot-Ammers moet het van het collectief hebben. Wij werken eraan om voetballend steeds verder te komen. Daar zijn de trainingen op gericht.”

Ferry van Dijk begon zijn voetballoopbaan bij Alblasserdam en kwam in zijn beste jaren uit voor Unitas. Later ook nog bij SVW en De Zwerver. Hij begon als trainer bij de reserves van De Zwerver. Via Streefkerk, Hardinxveld en Sliedrecht streek hij bij Groot-Ammers neer. De in Alblasserdam wonende Van Dijk is in het bezit van het diploma UEFA A en mag dus op het allerhoogste amateurniveau werken.