In gesprek met Jordy Wouters van Dubbeldam

Jordy Wouters, speler van Dubbeldam (zondag), is wel een beetje klaar met het coronavirus. ,,In het dagelijks leven, maar zeker ook op voetbalgebied kan ik er maar niet aan wennen. Maar daarin zal ik niet alleen staan, verwacht ik. Ik vind het ook zo jammer voor de club. Er zijn veel minder inkomsten in de kantine.”

Sport-centrum-dordrecht_internetbalk_2020
DORDRECHT – Jordy Wouters spreekt zich uit in Terheijden, na de met 2-0 verloren bekerwedstrijd. ,,In Brabant is alles kennelijk anders. Daar hielden ze op het sportcomplex heel wat minder rekening met de anderhalvemeterregel. Iedereen staat er kennelijk anders in.”

Wouters is geboren in Krispijn maar opgegroeid in Dubbeldam. Hij was nog maar vijf jaar toen hij bij voetbalvereniging Dubbeldam aan de Schenkeldijk voor het eerst in teamverband tegen een bal leerde trappen. ,,Ik heb een heerlijke jeugdopleiding gehad. Alle teams vanaf de F1 tot en met de A1 doorlopen. Daarna moest ik even rijpen in het tweede en vandaar ben ik op zondag aangesloten bij het eerste elftal. Nee, ik heb nooit overwogen om voor de zaterdagtak te kiezen. Heel mijn familie, vanaf mijn opa en oma, is bij Dubbeldam opgegroeid met voetballen op zondag.”

Toch ziet ook Wouters de bui al hangen. ,,Steeds meer clubs kiezen voor voetbal op zaterdag. In Rotterdam is het zondagvoetbal op derde- en vierde-klasseniveau zelfs al verdwenen. Die clubs moeten nu naar het district Zuid I.” Wouters is hartstikke blij met de competitie-indeling waar in de derde klasse naast Dubbeldam nog vier Dordtse clubs zijn ingedeeld. ,,Emma heeft een aardig team. Clubs als de amateurs van FC Dordrecht en GSC/ODS ken ik minder. RCD is voor mij ook heel leuk om tegen te spelen. Die club ligt ons het beste. Zowel uit als thuis is het altijd gezellig tijdens en na de wedstrijden. In onze competitie zijn ook wat Rotterdamse clubs ingedeeld. Daar zijn wij over het algemeen niet zo weg van. Wij gaan liever de Moerdijk over naar Brabant, daar spelen ze meer het voetbal dat ons ligt.” Komend seizoen moet het gaan gebeuren. ,,Er staat bij ons een goed team. Ik vind dat wij moeten meedoen voor de prijzen.”

Clubman
Dat Jordy Wouters een echte clubman is bewijst hij wekelijks door trainingen van jeugdteams te leiden. Komend seizoen traint hij JO14-1 en samen met zijn voetbalmaatje Davey van Pelt traint en begeleidt hij het oudste jeugdelftal, JO19-1. ,,Zo leuk om te doen. Met name onder veertien is een heel talentvol groepje. Het team dat vorig seizoen nog door de helaas overleden Fred Koster werd begeleid. Het was emotioneel om te zien dat al deze jongens bij de uitvaart van Fred aanwezig waren. Zij zaten opeens zonder trainer en ik vond dat ik dat moest oppakken.” De dinsdag- en donderdagavond lopen voor Wouters goed vol. Hij traint eerst JO14, vervolgens JO19, om dan zelf bij trainer Ries Fok aan de gang te gaan. Op zaterdag en zondag gaat ook de meeste tijd naar zijn Dubbeldam.

Een schouderblessure hield hem het hele vorige seizoen aan de kant. ,,Het was al de tweede operatie aan de schouder. Ik hoop nu dat hij goed blijft. Ik moet geen gekke dingen doen. De laatste keer dat het misging, trachtte ik Robin van Persie na te doen. Je weet wel, die kopbal in een duikvlucht, toen ging de schouder weer uit de kom.”

Klik hier voor meer informatie over VV Dubbeldam
Klik hier voor meer artikelen over VV Dubbeldam

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Jacco Vink van Fortuna Be Quick heeft het naar zijn zin

Vandaag gaan we in gesprek met Jacco Vink. De 22-jarige middenvelder speelt al sinds zijn vijfde voetbal. Zijn carrière...

In gesprek met de dames 1 van sv MEC’07

Vandaag spreken we met de dames 1 van sv MEC’07. Dit team gevuld met unieke speelsters is erg hecht...

Glenn den Uijl: tweede seizoen als assistent-trainer bij TOGB

Glenn den Uijl is oud-speler van onder andere sc Heerenveen, Feyenoord en TOGB. Bij laatstgenoemde club heeft Glenn den...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.