H2 is nog van grote waarde bij Hellevoetsluis

0
324

Voor Victor Hartog en Remon Haze is er een voetballeven na Hellevoetsluis 1. De dertigers brengen veel ervaring in in de as van het tweede elftal, dat voor de jeugd de springplank is naar de hoofdmacht.

Hartog en Haze kunnen na een nederlaag nog altijd goed balen. Als zij met hun team redelijk kansloos hebben verloren zitten zij vol teleurstelling. “Ik kan daar nog steeds heel chagrijnig van worden”, zegt Haze. “Dat is misschien maar goed ook, want als verliezen je koud laat is er iets met je beleving en moet je overwegen te stoppen.”

Haze en Hartog vertolken in het elftal van Cor Boekholt, die Ad Reijtenbagh is opgevolgd, een belangrijke rol. Op het niveau van de reserve eerste klasse voegen zij wekelijks voetballend vermogen en gogme toe, maar minstens zo belangrijk is de ervaring en kennis die zij overbrengen op de jeugd. “Ons team bestaat uit een mooie mix”, zegt Hartog. “We hebben een stuk of vijf dertigers, waaronder wij, aangevuld met wat midden-twintigers en jongens van begin twintig. De overstap vanuit de jeugd naar het eerste elftal is best groot. Bij ons kunnen jeugdspelers wennen aan het seniorenvoetbal en groeien naar het niveau van het eerste. En presteren doen we best aardig. We hebben vorig seizoen een periodetitel gewonnen en de nacompetitie gespeeld voor promotie uit de reserve eerste klasse.”

Hartog kan bogen op jarenlange ervaring op een hoog niveau. Hij groeide op bij Nieuwenhoorn en bij die club maakte hij ook deel uit van de selectie. “Ik heb nog een paar jaar de hoofdklasse-zondag meegemaakt. Ik speelde veelal in het tweede, maar op die leeftijd – ik was 20,21 jaar – is het natuurlijk prachtig om mee te gaan met het eerste en af en toe te mogen invallen.”

Toen Edwin de Koning Hellevoetsluis onder zijn hoede kreeg, stapte Hartog over. “Ik heb meestal gespeeld als aanvallende middenvelder, maar in het tweede heb ik nu meer een verdedigende rol. Met Edwin als trainer promoveerden we al snel naar de tweede klasse.”

Haze kwam via een grotere omweg bij Hellevoetsluis 2. “Ik kwam in de selectie toen Ad Bijl trainer was. In het tweede seizoen van Edwin de Koning ben ik vertrokken naar Rockanje. Ik heb ook nog even bij Zuidland gespeeld onder trainer Tom Larsen om vervolgens weer terug te keren bij Hellevoetsluis. Vanaf dat moment heb ik nog drie jaar min of meer onafgebroken in de basis gestaan.”

Ze maakten als speler van Hellevoetsluis 1 opwindende wedstrijden en seizoenen mee. Wat dat betreft was het seizoen 2018/2019 het meest legendarisch. Hellevoetsluis draaide voor de winterstop als een trein en had in februari een straatlengte voorsprong op BVCB. “Ik geloof dat we acht, negen punten voorsprong hadden”, blikt Hartog terug. “Die voorsprong werd steeds kleiner en uiteindelijk eindigden we gelijk.” Haze: “Er was een nieuwe regel ingevoerd: het doelsaldo was bepalend. Dat was in het voordeel van BVCB, dus geen beslissingswedstrijd en ook geen kampioenschap.”

Intussen spelen Hartog en Haze alweer een aantal seizoenen in Hellevoetsluis 2. “Met veel plezier”, zegt Hartog. “We hebben een leuke groep die er graag voor gaat.” Haze: “Het niveau is ook best aardig.”

Dat ze richting de 35 jaar gaan is geen reden om afscheid te nemen van Hellevoetsluis 2. Haze: “Dat kan nog wel even wachten, hoor. Zolang we goed mee kunnen is er geen reden om een stapje terug te doen. We moeten het als team hebben van een compact en slim spelletje en daarin zijn we nog belangrijk.”

Klik op vv Hellevoetsluis voor de laatste artikelen over de club.
Klik op vv Hellevoetsluis voor meer informatie over de club.