Vrijwilligerswerk bij Jong Ambon zit Sander Laisina als een warme jas

De handen uit de mouwen steken is Sander Laisina als vrijwilliger niet vreemd. Al vele jaren is hij in allerlei verschillende rollen betrokken bij voetbalclub Jong Ambon. Hij voetbalt er nog altijd zelf bij zondag-2. Maar inmiddels is hij er ook meerdere avonden per week én op zaterdag altijd te vinden, als onder andere materiaalman voor het eerste elftal.

“Ik vind het een geweldige vereniging en het voelt ook als een tweede thuis. Ik heb hier in de jeugd gevoetbald en nu bij de senioren speel ik nog altijd bij het tweede elftal op zondag. En op zaterdag ben ik als materiaalman bij het eerste elftal betrokken. Leuk om te doen en om op zo’n manier mijn steentje te kunnen bijdragen voor de club. Vorig seizoen was ik ook nog regelmatig assistent-scheidsrechter bij het eerste, maar dat doe ik dit jaar niet meer. Nu houd ik me op de trainingsavonden en op zaterdag bezig met de materialen. Zorgen dat de ballen opgepompt zijn, dat de materialen voor de trainer klaarliggen en de tenues van de spelers gewassen zijn en gereed hangen.”

Laisina (45) is al lid sinds zijn jongste jeugd. Vanaf de tijd dat Jong Ambon nog speelde aan de Kruitmolen in Middelburg. Ook trainde hij verschillende jeugdteams en voetbalde hij zelf tot enkele blessures aan knie en lies ervoor zorgden, dat hij de voetbalschoenen tijdelijk moest opbergen. “Dat was jammer, maar ik heb in die jaren wel altijd geprobeerd om de binding met de club te houden en me dan op andere manieren in te zetten. Onder meer dus door wat extra vrijwilligerswerk op me te nemen. Want er zijn voldoend taken die je kunt doen in mijn ogen. Vele handen maken licht werk en dat zorgt er ook voor dat een vereniging kan blijven draaien.”

De materiaalman komt graag op de club en heeft ook een duidelijke reden waarom. “De sfeer die er heerst is in mijn ogen uniek. Het is een hechte vereniging met heel veel waardering voor elkaar en de rol die eenieder er vervult. Het respect ook voor met name de oudere leden is hier ongekend hoog. Toen Paul Telussa me als trainer van het eerste elftal vroeg of ik materiaalman wilde worden…. Ik was zo trots op de vraag dat ik direct toezegde en tot op de dag van vandaag nog geen seconde spijt van gehad.”

De club Jong Ambon heeft voor Laisina een speciale plek in zijn leven. Hij zal deze dan ook nooit kunnen verlaten om elders heen te gaan. “Zeker niet nee. Daarvoor is de club me te dierbaar. Ik doe hier mijn ding, krijg de vrijheid van de mensen om mijn rol op mijn eigen manier in te vullen. De band met de trainers en spelers is ook goed. Je bent voor hen toch ook een soort vertrouwenspersoon en dat vind ik wel mooi. Ik ben van nature ook wel een open en behulpzaam persoon, dus deze taak als materiaalman past in die zin ook goed bij mij. Dus Ik sta altijd wel klaar voor de mensen als ze een vraag hebben en de waardering
die ik er voor terugkrijg voel ik ook. Dat in dit kader de voorzitter aangaf om mijn verhaaltje eens te laten vertellen als vrijwilliger binnen de club, dat is ook een vorm van dankbaarheid en dat waardeer ik enorm.”

Klik op Jong Ambon voor de laatste artikelen over de club.
Klik op Jong Ambon voor mee informatie over de club.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Spakenburg naar kwartfinale KNVB Beker na winst op Katwijk

SV Spakenburg heeft zich gisteravond geplaatst voor de kwartfinales van de TOTO KNVB Beker. De Tweede Divisionist versloeg competitiegenoot...

Stanley Husen naar vv Rhoon

Met ingang van volgend seizoen zal Stanley Husen (33) de kleuren verdedigen van vv Rhoon. De centrale verdediger van...

Trainerscarrousel Bollenstreek draait op volle toeren

De trainerscarrousel had geen zetje nodig om dit seizoen al vroeg te gaan draaien. Voor de tweededivisionisten is het...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.