Exact tien jaar na het laatste kampioenschap kan MVV’58 weer de titel pakken in de vierde klasse. Veel clubmensen in Meteren zijn een tikkeltje terughoudend over de kansen van het vlaggenschip, maar trainer Robin Berendsen en zijn spelers barsten van het zelfvertrouwen.

De sfeer is opperbest in de bestuur skamer van MVV’58. Op deze koude zaterdagmiddag voorafgaand aan het thuisduel met Lekvogels wordt er door de aanwezigen honderduit gepraat en gelachen over koetjes en kalfjes. Toch blijkt het erg eenvoudig om de sfeer te doen veranderen in de knusse ruimte. Het VoetbalJournaal vraagt wanneer MVV’58 precies de titel gaat vieren en direct valt er een ijzige stilte.

Robin Berendsen kan hierom lachen. “Iedereen wordt hier nerveus van het ‘k-woord”, zo zegt de trainer daags na afloop van het met 3-0 gewonnen thuisduel, waardoor zijn team volop blijft meedoen in de titelrace. “De laatste jaren is MVV’58 vaak op de derde of tweede plaats geëindigd en dat is niemand hier vergeten. Maar wij als selectie hebben daar geen boodschap aan. Als wij al onze resterende wedstrijden winnen, zijn we kampioen en dat is onze doelstelling.”

VOLWASSENER
Voorafgaand aan dit seizoen had Berendsen niet verwacht dat hij deze woorden zou uitspreken. In zijn eerste jaar bij de club eindigde de Geldermalsenaar op de negende plaats, nadat het team de gehele eerste seizoenshelft in de staart van de competitie bungelde. “De resultaten waren niet best, maar iedereen had wel het gevoel dat we goed bezig waren. Gelukkig werd mijn contract verlengd, ik kreeg de tijd om met de jonge selectie te bouwen aan een goed team dat aanvallend voetbal speelt.”

Dit seizoen zijn de resultaten een stuk beter en dat komt volgens Berendsen ook door vorig jaar, waarin zijn ploeg naast competitie- en bekerduels ook heel veel oefenwedstrijden speelde. “De jonge spelers zijn een stuk volwassener geworden en dat zie ik ook terug in het veld”, aldus de trotse oefenmeester.

Voor de winterstop leek het erop dat Brakel af zou stevenen op het kampioenschap, maar die club heeft na de winterbreak ontzettend veel punten verspeeld. Ook de goede vorm van nummer twee Groot Ammers liet te wensen over, waardoor nummer drie MVV’58 ineens een mogelijk kampioenschap in eigen hand heeft. “Voor de winterstop waren we een beetje zoekende, maar vanaf 2019 verkeren we in een zeer goede fl ow. We hebben een goede en fi tte selectie. Als ik wissel, worden we niet zwakker en dat is heel fijn voor een trainer. Bovendien zijn we wat slimmer in het veld, we hebben wedstrijden beter onder controle dan voorheen.”

Nu het einde van de competitie nadert, merkt Berendsen dat iedereen steeds nerveuzer wordt op sportpark Achterveld. Hijzelf en zijn spelers hebben daar volgens hem geen last van. “Er giert sowieso een hoop positieve energie door de club en uiteraard komt dat deels door onze prestaties. We zijn nu erg dichtbij de titel en iedereen is eensgezind: we moeten dit afmaken. De ontlading zal groot zijn als we kampioen worden.”