Drommen kinderen komen op clinics bij Dubbeldam af

0
117

Op alle sportparken zie je met name op de zaterdagen veel beweging. Vrijwilligers doen er alles aan om kinderen, in welke vorm dan ook, te laten bewegen. Voetbalvereniging Dubbeldam vormt daarop geen uitzondering.

DORDRECHT – Ook in tijden van lockdown mochten jeugdspelers bij Dubbeldam gelukkig nog lekker doortrainen. Vrijwel elke avond zijn er zeven- en elftallen op de velden te vinden. Omdat er geen wedstrijden gespeeld mogen worden, is het logisch dat er niet zo intensief getraind wordt als in voorgaande jaren, maar toch.

In het begin werden er nog vaak onderlinge oefenpartijtjes georganiseerd, dit werd allengs minder. De jeugdcommissie heeft aan enkele jonge trainers – Max Bresser, Lorenzo Groeneveld, Simon Flach, Davey van Pelt en Rumo van Oosten – gevraagd om voor drie zaterdagen enkele clinics voor te bereiden. Op zaterdag 6 maart was het eindelijk zover. De jeugdleden konden blijkbaar niet wachten. Meer dan 120 jeugdspelers, verdeeld over twee groepen, waren uiterst actief. Dubbeldam heeft alleen maar positieve reacties ontvangen en mocht voor de tweede sessie weer minstens zoveel kinderen begroeten.

Motivatie
Rick Klootwijk (foto) is algemeen jeugdcoördinator bij Dubbeldam. Sinds 2019 maakt hij in die hoedanigheid deel uit van het hoofdbestuur. Hij is voormalig eerste elftalspeler van de zondagtak. Zijn vier kinderen voetballen allemaal aan de Schenkeldijk. ,,Door corona merk ik dat kinderen wat minder motivatie hebben. Dat is de reden dat wij in maart en april voor enkele zaterdagen een aantal clinics hebben opgezet. Tijdens de eerste clinic waren wij verrast door de hoge opkomst van maar liefst 120 kinderen. De tweede keer, op 20 maart, waren er nog wat meer. Op 3 april komen de groepen voor de derde keer bijeen. Half april sluiten wij af in de vorm van een groot toernooi. Dat wordt vergelijkbaar met de grote Kloens/Neels-toernooien waar Dubbeldam om bekend staat.”

Impuls
Op hoogtijdagen liepen er bij dit toernooi 600 kinderen op het sportpark. Tijden veranderen. Zelfs de voetbalclub krijgt de jeugd niet meer in beweging voor de vroeger zo populaire toernooien. Klootwijk: ,,Vanaf zestien jaar gaan zij vaak werken en verliezen wij ze bij de club. Bovendien veranderen zij gemakkelijker van vereniging. Vroeger was je voor het leven Dubbeldammer. Nu gaan ze gemakkelijker ergens anders kijken. Ik verwacht dat Dubbeldam een impuls krijgt als de nieuwbouw is gerealiseerd.”

Voetballers en voetbalsters zouden zo graag weer eens tegen een andere club willen spelen. ,,Ik hoop echt dat dit straks in het voorjaar weer mogelijk is”, reageert Klootwijk. ,,Dit gedoe heeft te lang geduurd. Het is afwachten wanneer wij in coronatijd groen licht krijgen.”

Op de velden was het druk. Er waren acht oefeningen uitgezet. De kinderen konden acht keer twaalf minuten per onderdeel oefenen. Het ging om dribbelen, afronden, een partijvorm en nog meer. ,,De allerkleinsten gingen lekker moe naar huis. Dat betekent dat ze goed bezig zijn geweest. De ouderen van JO17 en JO19 speelden een onderlinge wedstrijd en daar ging het weer ouderwets om het winnen.”

Klik hier voor meer artikelen over Dubbeldam