RKDVC Club van de Week – Introductie

De aankomende dagen is RKDVC de ‘Club van de Week’. Deze week wordt de club uit Drunen in het zonnetje gezet door het VoetbalJournaal. Gedurende de week zullen er interviews geplaatst worden met clubiconen, spelers en trainers van de dorpsclub. Wil je dit nou niet missen? Houdt dan onze website en Facebook pagina goed in de gaten!

HappyPoint_desinfectie
Eigenlijk is RKDVC een mix van Drunense straat- en kloosterjongens. Voor de Tweede Wereldoorlog kende Drunen twee voetbalclubs: De Sporters en VJC (Voetbal Jongens Congregatie). De rivaliteit tussen deze clubs was groot. De jongens van de straat, zoals de Sporters werden genoemd, gingen totaal niet om met de jongens van het klooster (VJC). De Tweede Wereldoorlog, waarin het Drunense voetbal op een laag pitje stond, zorgde voor verbroedering en bracht een kentering in deze ongezonde situatie. Net na de bevrijding gingen de adviseurs  van beide clubs, kapelaan Simons en kapelaan Heeren, rond de tafel zitten om tot een samenwerking te komen. Uit deze gesprekken is op 15 mei 1945 voetbalvereniging RKDVC (Rooms-Katholieke Drunense Voetbal Club) ontstaan.

Momenteel is RKDVC nog steeds een enorm groeiende club met in totaal ruim 1100 leden. In het verleden mocht de club al vele mooie momenten meemaken, maar de onbetwiste klapper in de geschiedenis van RKDVC heeft natuurlijk in het seizoen 2000-2001 plaatsgevonden. In mei 2001 van dat jaar boekte RKDVC een historisch succes. Voor het eerst in de geschiedenis van de club promoveerde het eerste elftal naar de eerste klasse door een overwinning tegen het Oosterhoutse WVO met 3-0 op het RWB-terrein in Waalwijk. Ruim 1000 Drunenaren kwamen naar de promotiewedstrijd in Waalwijk kijken en het spreekt voor zich dat de Drunense kroegen tijdens de Pinksterdagen blauwwit getint waren.

Al jarenlang is de accommodatie ‘Sportpark aan de Duinweg’ het middelpunt van alle activiteiten rondom RKDVC. Met het eerste elftal komen de blauwhemden momenteel uit in de zondag derde klasse. Deze week wordt de vereniging extra in het zonnetje gezet door het VoetbalJournaal met iedere dag mooie verhalen over clubiconen!

Bron en foto: RKDVC

Klik hier voor meer artikelen over RKDVC.

 

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Maak kennis met Steeds Hooger Dames 2

12 jaar geleden begonnen als de Trekkers bij RSV Antibarbari en beter bekend als Steeds Hooger Dames 2! In...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.