Djurre Verschut presteert dit seizoen uitstekend met DESK 1

0
481
djurre-verschut-desk

Djurre Verschut presteert dit seizoen uitstekend met het eerste elftal van DESK. De middenvelder speelt met zijn ploeg in de top van de derde klasse. Verschut haalde het profvoetbal niet, maar geniet misschien nu nog wel extra van het spelletje. 

Verschut had nu misschien wel met PSV in het Phillips Stadion kunnen spelen, als hij een aantal jaar geleden zijn profdroom in leven had gehouden. De Eredivisie, strijden om prijzen en Europees voetbal… Verschut ligt er geen moment wakker van dat hij het uiteindelijk niet heeft gered. “Nee, ik vind het echt heel erg leuk om weer bij DESK te spelen.”

De middenvelder werd al op jonge leeftijd gescout voor PSV en mocht dromen van een bestaan als profvoetballer, maar trok na vijf jaar in de Eindhovense jeugdopleiding zelf de stekker eruit. “In mijn eerste jaren vond ik het nog super leuk, maar op een gegeven moment werd het een stuk serieuzer en volwassener. In mijn laatste seizoen bij PSV heb ik eigenlijk nauwelijks gevoetbald. Dan moesten we uit bij FC Groningen spelen en kwam ik tien minuten voor tijd het veld in. Daardoor werd het eigenlijk steeds minder leuk.” 

“Ik zag mijn vrienden uit het dorp bovendien bijna nooit meer. Ik vertrok vaak om 7 uur ‘s ochtends van huis en kwam 7 uur ‘s avonds weer eens thuis. Dan moest ik alweer bijna naar bed om de volgende dag fit te zijn”, aldus Verschut. “En mijn vrienden gingen op vrijdagavond juist met elkaar op stap en maakten plezier. Dat wilde ik ook heel graag.”

Verschut nam daarom een drastisch besluit en stopte ermee. Hij ging weer bij DESK voetballen. “Ik wilde weer met mijn maatjes voetballen”, aldus de middenvelder. “En ik kan nu buiten het voetbal zoveel meer doen, ik heb zoveel tijd over. Dat is me heel veel waard.”

Maar toch had hij ook profvoetballer kunnen zijn. “Die gedachte heb je natuurlijk altijd. Ik zou best willen weten waar het uiteindelijk gestrand zou zijn. Maar ik heb er echt geen moment spijt van gehad.” Vooral omdat hij het bij DESK goed naar zijn zin heeft. “We hebben een goed team. Natuurlijk is er een verschil met het niveau van bij PSV, maar dat vind ik niet erg.”

De talentvolle ploeg van DESK promoveerde twee jaar geleden naar de derde klasse en gooit daar inmiddels ook hoge ogen. “We hebben heel veel talent en jonge jongens rondlopen. Ik denk dat we de komende jaren nog wel door kunnen groeien. Waar ons plafond ligt? DESK kan de komende jaren een stabiele tweedeklasser worden.”

En daar wil Verschut aan bij blijven dragen. Plezier staat voorop bij de jonge voetballer. “Ik geniet er nu echt weer van, daar ben ik heel blij mee”, vertelt Verschut. “En het is voor mij als jongen van de club ook heel mooi om het eerste elftal te hebben bereikt. Er staan wekelijks toch heel wat mensen langs de zijlijn voor ons. Dat maakt me wel trots.”

Klik op DESK voor de laatste artikelen over de club.
Klik op DESK voor meer informatie over de club.