Viering 90-jarig jubileum v.v. Steenbergen meer dan geslaagd

0
167
vv-steenbergen

Bij zaterdag vierdeklasser v.v. Steenbergen is men al volop in de weer om in 2023 te kunnen stilstaan bij het 90-jarig bestaan van de vereniging. Een jubileumcommissie met vertegenwoordigers uit verschillende geledingen van de club is aan de slag gegaan met het samenstellen van een jubileumprogramma. Een van hen is Patrick van Kaam.

“Als jubileumcommissie hebben we met z’n allen er alles aan gedaan om dit 90-jarig jubileum voor iedereen een zo groot mogelijk feest te laten zijn. Met spelletjes, een wedstrijd Oud-Steenbergen tegen Oud-NAC Breda en met een feestelijke reünie. Dat konden de leden en overigens ook andere bezoekers tijdens ons feestelijk jubileumweekend erg waarderen, want het was echt en geweldig feest van de allerjongsten tot de oudere (oud) leden van de club. We kijken er dan ook absoluut met een geweldig goed gevoel op terug”, zegt Patrick van Kaam, één van de twaalf leden van de jubileumcommissie.

Op 18 maart 1933 zag de voetbalclub WVS (Wapen van Steenbergen) het levenslicht. Na een fusie met voetbalclub Dia ontstond vervolgens voetbalvereniging Steenbergen. De jubileumfestiviteiten waren voor het college van burgemeester en wethouders hét ideale moment om de club extra in het zonnetje te zetten met ‘De Heraut’. “Met die gemeentelijke onderscheiding wilde men hun waardering uitspreken voor de club en al haar vrijwilligers. Volgens de gemeente hebben we onze sporen in de samenleving dik verdiend sinds de oprichting. Natuurlijk voor ons een complete verrassing om met De Heraut onderscheiden te worden, maar ook een waardering waar we heel trots op zijn.”

Er werd tijdens de feestelijkheden aan de Seringenlaan een bronzen replica op schaal van het beeld van De Heraut, gemaakt door kunstenaar Léon Vermunt, en een bijhorende oorkonde. Tijdens het jubileumweekend was ook oud-speler Pierre van Hooijdonk aanwezig. Hij wist via de amateurs van Steenbergen uiteindelijk het profvoetbal te bereiken en speelde voor onder meer NAC Breda, Feijenoord en was international bij het Nederlands elftal. Met oud-NAC speelde hij een wedstrijd tegen oud-Steenbergen. Met veel publiek langs de zijkant speelden oud Steenbergen en oud NAC een spannende wedstrijd, die met 6-3 een prooi was voor de jubilerende thuisploeg. winnen.

“Op zaterdag was het de feestdag voor de jeugd. We begonnen met een gezamenlijk lunch voor de teams tot en met de JO13. Na de lunch was er een KNVB-voetbalclinic waarbij vooral het plezier van onze jeugdleden prachtig was om te zien. Na de clinic hadden we voor de oudere jeugdteams nog led-voetbal geregeld, tot groot plezier van deelnemende jeugdleden en aanwezige toeschouwers.”

Met een feestavond werd het zaterdagprogramma afgesloten voor alle Steenbergse leden. “Het was een geweldige sfeer in de kantine waar we jong en oud samen konden zien genieten met optredens van de Fatguys, DJ Ovano en Marco Kraats. Het was een afwisselende dag vol met jeugdige sportiviteit en daarna nog de nodige gezelligheid en samenzijn.” 

Tijdens de derde en laatste jubileumdag werd er door een groep oudere leden walking football gespeeld. “Daarvan wordt nu gekeken of we dit op de club ook navolging kunnen geven. De deelnemers hadden het in elk geval enorm naar de zin.  Net zoals tijdens de afsluitende reüniemiddag. Daar waren heel veel oud-leden op afgekomen en was een mooie afsluiter van een gedenkwaardig jubileumweekend. We kijken met z’n allen vol trots terug op het geslaagde jubileumweekend en ook tegelijk alweer een beetje vooruit richting de toekomst.”

Klik hier voor meer artikelen over VV Steenbergen
Klik hier voor meer informatie over VV Steenbergen