‘Dit moesten we gewoon doen voor Lenn’

0
1641
rkvv-roosendaal-len

Het was augustus 2022, toen een jong lid van RKVV Roosendaal met vermoeidheidsklachten een bezoek bracht aan de dokter. Op dat moment nietsvermoedend wat de komende maanden hem zouden brengen. Op vrijdag 23 juni, organiseert de club daarom een benefietwedstrijd. Voor Lenn.

Een initiatief van Rik Ermen, Luuk van Beers en Boyd Jurres. Eerstgenoemde doet het woord. “Het bleek acute leukemie te zijn. Een zeldzame vorm, waar slechts twintig kinderen per jaar mee te maken krijgen.” Toch waren de artsen positief, vertelt Ermen (22). “Meestal komt het goed. En dat ging het, na zes maanden, vijf zware chemo’s en een beenmergtransplantatie ook.” Toch volgde daarna een kleine tegenslag, maar in het Prinses Máxima Centrum is de jonge voetballer in goede handen, zagen ook de drie betrokken clubgenoten. “We zijn daar zelf geweest, het is echt heel mooi. Het straalt ook helemaal geen ‘ziekenhuis’ uit.”

Jongens van de club
En dus, moesten ze wat doen. Zo voelden ze. “Voor Lenn, zijn familie, maar ook voor de club. We hadden het idee van een benefietwedstrijd. Maar hoe ga je dat doen? Zo kwamen we bij Creators FC, die hebben we een mailtje gestuurd.” Een positieve reactie volgde. “Het is best bijzonder dat ze deze kant opkomen, normaal zitten ze veel meer in de buurt van Utrecht en Amsterdam.” Toch komt het team, bestaande uit bekende Youtubers, dus op vrijdag 23 juni richting Roosendaal. Om het op te nemen tegen een team van oud-selectiespelers van de RKVV. Maar zoiets, is natuurlijk niet gratis. “We hebben al 14000 euro aan sponsoring en de aanvragen komen nog steeds binnen. We moeten bijna zeggen dat we ‘vol’ zitten. Het gaat heel hard.” Dat is nodig ook, vertelt Ermen. “Het evenement moet natuurlijk ook worden aangekleed. We spelen om zeven uur, vanaf zes uur is het inloop en na afloop gaan de Creators langs het veld. Daarna organiseren we nog een kleine feestavond.” Veel werk, maar allemaal uit liefde. “We voetballen alle drie al heel ons leven bij RKVV, jongens van de club en Lenn was er altijd bij. Dus dit moesten we gewoon voor hem doen.”

Bescheiden
Maar ook voor het Prinses Máxima Centrum, want daar gaat het opgehaalde geld uiteindelijk naartoe. “Kaartjes zijn te koop via de Creators FC ticketshop. Die opbrengst gaat rechtstreeks naar Máxima. Op de dag zelf hebben we een buitenbar, verkopen we drinken, ook dat gaat allemaal naar het goede doel. Plus, mensen kunnen doneren, via de actiepagina.” Waar mikken ze op? Ermen vindt het lastig te zeggen. “Vooraf dachten we allemaal: hoe mooi zou 10000 euro zijn? Maar als ik nu zie hoeveel kaartjes (ruim 700) er al zijn verkocht en hoe de sponsoring loopt. Dan durven we wel te dromen van het dubbele.” Toch blijft in alles, het belangrijkste, toch de situatie van Lenn. “Iedereen die hem een beetje kent, het is een bescheiden jongen. Dus we hebben ons idee wel eerst met hem besproken. Hij vond het heel leuk én bijzonder, dat we dat voor hem wilden gaan doen. En zijn familie was natuurlijk ook trots.” Want hoewel het stiekem iets meer geregel is, dan ze vooraf hadden bedacht, doet het drietal het ook zelf, met gepaste trots. “Om iets terug te doen voor Lenn, maar ook om iets op te halen voor zo’n mooi centrum. We hebben met eigen ogen gezien hoe hard ze werken. Kinderen hebben daar niet het gevoel dat ze ziek zijn…” Gelukkig gaat het ook met Lenn de goede kant op én dus kan iedereen zich in Roosendaal en omstreken, alvast gaan verheugen. “Als de mensen straks het sportpark op komen lopen en je ziet ze lachen, dat is voor mij het mooiste van de avond. Het wordt ook gewoon leuk, om al die oud-spelers weer bij elkaar te zien. Meteen een soort reünie.” Tegen wie dat precies wordt, weten ze voorlopig helaas nog niet. “De selectie van Creators wordt pas twee dagen van tevoren bekend. Maar wie er ook komen, het wordt sowieso een bijzondere avond. Voor Lenn!”

Klik op Rkvv Roosendaal voor de laatste artikelen over de club.
Klik op Rkvv Roosendaal voor meer informatie over de club.