Trainer Ron Timmers is al twee jaar ongeslagen met IFC Ambacht

0
1383
Ron Timmers-IFC Ambacht

Vandaag gaan we in gesprek met IFC Ambacht-trainer Ron Timmers. Met hem bespreken we zijn persoonlijke carrière als trainer en als speler. Daarnaast bespreken we hoe hij de afgelopen twee seizoenen heeft beleefd en vragen we hem naar zijn “geheim” voor de goede prestaties. 

 Speler carrière
Ron Timmers voetbalde in het verleden bij Sparta en FC Dordrecht. Bij Sparta heeft Timmers twee seizoenen in het tweede elftal gespeeld. In deze seizoenen werd hij twee keer kampioen van Nederland. Destijds kreeg hij last van pfeiffer, waardoor hij afzakte naar het tweede elftal. Hier speelde hij twee seizoenen, waarna hij de overstap maakte naar DS’79 voor één seizoen. Daarna ging hij op amateurniveau spelen bij SVW in Gorinchem. 

 Begin als trainer
Toen Timmers 31/32 jaar oud was besloot hij om zijn trainersdiploma’s te gaan halen. Nadat hij deze had behaald begon hij als trainer bij Sliedrecht. Vanuit hier trainde hij achtereenvolgens: SVW, Leonidas, Groote Lindt, VV Rijsoord, Nieuwerkerk, Zwaluwen, ASWH, Dongen, VV Capelle, Heerjansdam en sinds het seizoen 2021/2022 IFCIn zijn jaren als trainer is Timmers twee keer uitgeroepen tot trainer van het jaar in de regio Zuid 1 door de Vakbond Voetbal Oefenmeesters Nederland.

 Start bij IFC
Twee seizoenen terug besloot IFC Ambacht om zich meer te gaan richten op het zaterdagvoetbal in plaats van het zondagvoetbal. Hiervoor werd gekozen, omdat er vanuit de club en het bestuur steeds minder interesse kwam voor het zondagvoetbal. Zodoende heeft het eerste elftal de overstap gemaakt naar het zaterdagvoetbal. In het zondagvoetbal kwam dit elftal vijf seizoenen lang uit in de hoofdklasse. Echter moest IFC bij de overgang naar het zaterdagvoetbal weer onderaan starten in de vierde klasse. De doelstelling hierbij was om binnen vijf jaar terug te keren op het niveau van het zondagvoetbal. Om deze doelstelling te bereiken is destijds Ron Timmers aangesteld als hoofdtrainer. Onder zijn bewind is de ploeg hard op weg om hun doelstelling te bereiken.
“We zijn vorig jaar in de vierde klasse zaterdag begonnen en werden toen ongeslagen kampioen.” Ook dit jaar zijn we ongeslagen kampioen geworden. Doordat we door de KNVB gedwongen zijn om onderaan te beginnen, hadden we dit scenario wel verwacht. We hadden onszelf namelijk versterkt met allemaal IFC-jongens die de afgelopen jaren ergens in de regio op een hoger niveau hebben gespeeld.” 

 Ambities
Voor volgend seizoen is de ambitie wederom om iedere wedstrijd te winnen, om zo mee te doen om de prijzen. Hierbij wil Timmers het liefst nogmaals promoveren. Dit wil hij bereiken met zo goed mogelijk voetbal, om zo het plezier en gezelligheid binnen de club nog beter te maken. Dit wil IFC bereiken met zoveel mogelijk jongens uit Ambacht/ Zwijndrecht en kort omliggende gemeentes, zodat het elftal herkenbaar blijft. Het elftal voor volgend seizoen heeft inmiddels vorm gekregen, waarbij een aantal spelers door privéomstandigheden de club hebben verlaten. “Ik denk dat we het gat van de vertrokken spelers goed hebben kunnen aanvullen en ook in de breedte zijn we sterker geworden. Dit zullen we hard nodig hebben in de tweede klasse.”

 Het geheim van Timmers
Na twee seizoen ongeslagen kampioen te worden moet er toch een geheim zijn waardoor Ron Timmers dit is gelukt. Volgens hem is dit echter niet zo. Hij ziet de prestaties van de afgelopen jaren namelijk niet als zijn beste prestaties. Volgens hem lag het in de lijn der verwachtingen dat deze prestaties behaald zouden worden met een team dat een stuk meer kwaliteit heeft dan andere teams van hun niveau. ”Door de goede kwaliteit was het vooral zaak om er als staf voor te zorgen dat iedereen fit en scherp op het veld staat. We moeten ervoor zorgen dat de ploeg net zo hard werkt als hun tegenstander, waarbij het belangrijk is dat iedereen plezier houdt en gemotiveerd blijft. Als dit lukt zal de kwaliteit het verschil maken. Op deze manier kunnen we als ploeg ook blijven winnen als het eigenlijk nergens meer om draait, zoals de afgelopen weken” 

Trots
Timmers is erg trots op zijn ploeg. Dit heeft met name te maken met het feit dat zijn ploeg de afgelopen weken goed bleef spelen en punten bleef pakken, ondanks dat ze al kampioen waren. Daarnaast is hij trots op de prestaties van IFC buiten de lijnen. “De club leeft en het is er altijd gezellig druk. Zeker na wedstrijden met leuke derde helften/feesten is het erg gezellig op de club. Dit wordt gelukkig goed afgestemd met andere clubs in de regio.”

Hoogtepunten
In de afgelopen twee seizoenen heeft Timmers veel mooie momenten meegemaakt. Hierbij is zijn hoogtepunt dat zijn ploeg al twee seizoenen ongeslagen is. “Af en toe hoor ik mensen wel eens zeggen dat we een erg goede selectie hebben. Maar je moet er als team wel altijd staan. Ik zie in het profvoetbal teams als Barcelona ook verliezen van mindere clubs als bijvoorbeeld Getafe. Daarnaast hebben we een brede selectie waarin er altijd een aantal spelers niet aan de aftrap staan. Deze spelers zullen teleurgesteld zijn, maar desondanks kan iedereen goed met elkaar door één deur. Dit is een belangrijk recept om veel te kunnen winnen. Ik vind daarom dat we toch wel trots mogen zijn dat we al zo lang ongeslagen zijn. ”

Klik op IFC voor de laatste artikelen over de club.
Klik op IFC voor meer informatie over de club.