GSC/ODS wil op zaterdag ambitie blijven uitstralen

0
307
GSC/ODS

Met een 9-2 triomf op de gedegradeerde stadgenoot FC Dordrecht amateurs nam GSC/ODS afscheid van het prestatieve zondagtijdperk. Vanaf komend seizoen richt de Stadspoldersclub zich volledig op het zaterdagamateurvoetbal met onverminderd grote ambities.

Uiteindelijk kwam GSC/ODS net wat tekort om op basis van de ranglijst een ticket voor de nacompetitie te verdienen. Dat had overigens wel een veel te grote beloning geweest voor een veel te wisselvallig seizoen, waarin de van kwaliteit bulkende selectie van de Stadspoldersclub het te vaak had af laten weten.

Het seizoen kende sowieso een grillig verloop. GSC/ODS begon het seizoen onder leiding van Mo Duzgun, die eind november besloot om te vertrekken. In allerijl werd vervolgens Pippy Pruymboom benaderd en vastgelegd als opvolger. Pruymboom, die als trainer een grote staat van dienst heeft opgebouwd, combineerde aanvankelijk twee trainerstaken met elkaar: naast GSC/ODS was hij op zaterdag nog trainer bij tweedeklasser Wieldrecht. Daar vertrok hij echter in het verdere verloop van het seizoen.

Onder leiding van Pruymboom zette GSC/ODS aanvankelijk een ongeslagen reeks neer, die de opbloeiende formatie steeds dichter in de buurt van de top en dus de plaatsen/tickets voor de jacht op promotie bracht. Echter, een keiharde en kostbare 6-1 nederlaag bij Be Ready en een draai om de oren van de nog meer opgeleefde stadgenoot SC Emma zorgden ervoor dat eventuele ambities in de kiem werden gesmoord. De uitschieter op de slotdag tegen het uitgetelde FC Dordrecht amateurs kon daar niets meer aan veranderen.

GSC/ODS is dus op prestatief niveau na de zomerstop alleen nog maar op zaterdag actief. Daar wil de selectie van trainer Pippy Pruymboom, die dus zaterdag- en zondagspelers in korte tijd bij elkaar zal moeten brengen om één team te kunnen smeden – onverminderd ambities willen uitstralen. Voor het komend seizoen zijn inmiddels Ozan Cimen en Joris Moesman (foto) vastgelegd en er lijken nog meer nieuwelingen op komst. Ozan Cimen maakt de overstap van vierdedivisionist Achilles Veen. Eerder kwam hij uit voor Unitas, IFC, Heerjansdam, Oranje Wit en FC Dordrecht. De dertiger, die inwoner is van Dordrecht, koost voor de overstap naar de ambitieuze groep omdat hij in zijn woonplaats samen met zijn voetbalvriend Ismail Yildirim wil gaan strijden voor de prijzen. De ‘transfer’ van Cimen  was dan ook een mooie stap om Yildirim bij GSC/ODS te houden.    

 Doelman Joris Moesman keert na jaren weer terug op het oude nest bij GSC/ODS. Moesman is na omzwervingen bij Oranje Wit en de laatste seizoenen bij het Papendrechtse Drechtstreek weer terug naar waar het voor hem allemaal begonnen is als voetballer: bij de fusieclub, waar hij vanaf de pupillen tot en met eerste elftal het doel heeft verdedigd. Hij heeft na gesprekken met trainers en begeleiding de knoop doorgehakt om terug te keren, onder meer omdat er ook in zijn ogen wat moois aan het groeien is bij GSC/ODS en hij daar graag deel van wil gaan uitmaken.

Klik hier voor meer informatie over GSC/ODS
Voor meer artikelen van GSC/ODS klik hier