De Kerstboom van Owen Hol van VV Tricht

0
250
Kerstboom Owen Hol VV Tricht

Terug van weg geweest, spelerskerstbomen. In deze rubriek laten wij een speler zijn beste opstelling maken met een mooie mix van tegenstanders en medespelers uit het heden en verleden. We beginnen met de opstelling van de speler van VV Tricht, Owen Hol. 

Trainer:

Zoals altijd beginnen we met de trainer die het meest is bijgebleven bij Owen. Voor hem is dit Jacob van Zanten, zijn huidige trainer bij VV Tricht. ”Goede trainer die aanvallend wilt spelen als het kan. Ook is hij ook een trainer die jonge spelers een
kans geeft.”

Keeper:

Na de trainer beginnen wij helemaal onderaan de kerstboom bij de sluitpost. Jamil Kools van WNC wordt gekozen door Owen als absolute nummer één. Zijn uitleg hiervoor is als volgt: ”Hij is een keeper die goed en veel coacht in een wedstrijd. Hij heeft een goede trap en is heel erg sterk in de lucht.”

Verdediging:

In de defensie begint hij bij de linksback positie. Owen kiest hier Denzel Libretto van SVW. Voor Owen was deze keuze makkelijk, want Libretto is snel, sterk en maakt daarnaast ook nog veel goals. Rechts naast de linksback staat zijn teamgenoot bij SVW, Michael Soepnel. ”Een verdediger die rustig is aan de bal. Daarnaast is hij heel snel en staat altijd op de goede plek”. aldus Hol.

Als Owen gaat kijken naar de rechterkant van de laatste linie, dan kijkt hij eerst naar de rechter centrale positie. Dat is zijn huidige ploeggenoot, Harm van Brenk. Volgens hem is van Brenk iemand die altijd 100% geeft en voorop gaat in de strijd. Hol voegt hieraan het volgende toe: ”Hij voert zijn verdedigende taken goed uit en wint hierdoor bijna al zijn
duels.” Op de rechtsbackpositie naast Van Brenk, komt Sjoerd Houdkamp van GJS naar boven. Hol vindt hem een erg complete back, die zowel aanvallend als verdedigend zijn mannetje staat.

Middenveld:

Op het middenveld beginnen wij bij de rechter verdedigende middenvelder. Owen Hol kiest hier voor de huidige middenvelder van Achilles’29, Julian Calor. ”Met zijn behendigheid en loopacties kan hij creativiteit toevoegen aan het team.” Daarbij geeft hij aan dat Calor 90 minuten kan blijven gaan.

Naast de middenvelder van Achilles’29 staat Ilias Zaimi. Hol speelde met Tricht tegen hem. ”Hij is in mijn ogen een complete middenvelder. Hij is sterk in de duels, staat verdedigend altijd goed en is daarnaast ook heel goed met de bal aan de voet.” Zaimi heeft namelijk ook zijn debuut bij FC Den Bosch gemaakt in het verleden en heeft momenteel een mooi rijtje aan clubs gehad. Daarom was het een logische keuze voor Hol.

Om het middenveld compleet te maken zet Hol zijn huidige aanvoerder bij VV Tricht, Rene van Soelen op de rechter positie. Een speler met veel kwaliteiten volgens hem. ”Hij is tweebenig en draait makkelijk van zijn tegenstander weg. Hiernaast is hij een echte leider in het veld, daarom is hij ook onze aanvoerder.”

Buitenspelers of Aanvallende middenvelders:

Op de rechter aanvallende positie staat Frenkie Schaap. De aanvoerder van Nivo Sparta heeft in de jeugd bij PSV gespeeld en is al jaren één van de sterkhouders. Volgens Hol heeft hij veel kwaliteiten. ”Schaap is continu in beweging en zijn eerste aanname is altijd goed. Daarnaast is hij erg sterk aan bal, dus het is lastig om hem te
verdedigen.” Hij zegt dat Frenkie Schaap in deze kerstboomopstelling een soort vrije rol heeft als rechtsbuiten die veel naar binnen het middenveld in komt.

Naast de ervaren Frenkie Schaap komt de linksbuiten van VV Tricht te staan. Zijn naam is Joran Smit. Owen is zelf linksback en vindt het erg fijn om met Joran te spelen. ”Ik voetbal al heel erg lang met Joran, waardoor wij elkaar goed aanvoelen. Joran heeft een geweldige trap en pass en zijn techniek is goed.”

Spits:

In de piek van de boom had Owen Hol eigenlijk maar één keuze en dat is uiteraard zijn aanvalsleider bij Tricht. Tim van Dijk is de naam. Zijn uitleg bevestigt zijn eenvoudige keuze. ”Goede aanvaller die vorig jaar belangrijk is geweest voor Tricht met 31 goals in de competitie. Daarnaast tweebenig en een geweldige actie in huis, dus erg moeilijk te verdedigen.”

Hiermee staat er weer een erg mooie kerstboom. Owen heeft met zijn 20 jaar al een mooi team samen kunnen stellen. Deze kerstboomopstelling is de eerste van een reeks, waarin er ook veel grote namen in het amateur/betaald voetbal voorbij komen. Houd daarom de site in de gaten!

Klik op vv Tricht voor de laatste artikelen over de club.
Klik op vv Tricht voor meer informatie over de club.