Nils Loef: Buitenspeler Roda Boys/Bommelerwaard op weg naar topscoorderstitel

0
753
Foto: Gerald van Zalten

Roda Boys/Bommelerwaard’s buitenspeler, Nils Loef, heeft onlangs zijn 50e doelpunt bereikt, een prestatie die niet onopgemerkt voorbij gaat. Met 8 goals in de competitie en 4 in de beker is hij momenteel de aanvalsleider van zijn ploeg. In het topscoordersklassement van de 2e klasse G staat hij op de gedeelde tweede plek.

Met een indrukwekkende 50 doelpunten in 8 seizoenen, inclusief een uitdagend corona-seizoen, viert Nils Loef zijn recente mijlpaal. “Het is fantastisch om deze grens te doorbreken,” spreekt Loef uit. “Maar ik ben nog lang niet verzadigd. Mijn doel is om nog meer doelpunten te scoren voor Roda Boys en een inspiratie te zijn voor de jeugd van de club.”

Een reis door zijn voetbaljaren

In een boeiend relaas over zijn voetbaljaren, benadrukt Loef het belang van goede jeugdtrainers in zijn vormende jaren. ‘’Persoonlijk denk ik dat je in de jeugd al gevormd kan worden qua motivatie/instelling omtrent het voetballen, de basis is gelegd door één van de beste trainers die ik heb gehad namelijk Karel Bauman. Ontzettend goede voetballer geweest en een keiharde trainer wat mij wel heeft gemaakt als voetballer. Daarnaast heb je natuurlijk ook wel talent nodig en dat heb ik verder ontwikkeld in de D-jeugd waarbij ik ongeveer een jaartje bij KNVB mocht trainen.’’

Zijn A-jeugdperiode was goud, met een getalenteerde lichting waarvan hij deel uitmaakte. Het debuutseizoen bij Roda Boys, samen met Christian van Aalst en Bart Goesten, was legendarisch, resulterend in een indrukwekkend aantal doelpunten.

Na de A-jeugdperiode stroomde Loef met een aantal andere teamgenoten door naar het eerste elftal. Het eerste jaar bij de hoofdmacht van de Roda Boys draaide hij meteen een topseizoen. ‘’Samen met Christian van Aalst en Bart Goesten waren wij een dodelijk trio voorin en denk goed voor een doelpuntje of 45-50 met zijn 3’en, aldus de buitenspeler. Dit eerste seizoen heeft hem toen veel vertrouwen gegeven richting de toekomst.

‘’Dat eerste jaar bij Roda Boys 1 heeft mij veel motivatie gegeven en vanuit daar proberen te ontwikkelen op punten die nog beter kunnen, 2 seizoen achter elkaar was het wat moeizamer, maar onder alle trainers heb ik alle vertrouwen gekregen. Nu probeer ik 1 van de leiders van het elftal te zijn door de nodige ervaring en de kennis van de club en zo heb je elk jaar/seizoen wel ontwikkelingspunten.’’

Goaltjes geheim

Wat is het geheim achter Loef’s doelpuntsuccessen? “Fitheid en vertrouwen zijn cruciaal,” onthult Loef. “Spelen in een goed elftal geeft je kansen. Ik heb geleerd om rustiger voor de goal te zijn en te anticiperen op mijn medespelers. Teamspirit en een goed draaiend elftal zijn onmisbaar.”

Met acht doelpunten in het huidige seizoen blijft Loef gedreven. “Als aanvaller ben je nooit tevreden,” verklaart hij. “Ons team heeft momenteel wat moeite met scoren, maar dat drijft me juist om meer doelpunten te maken. Fit blijven en goed voor je lichaam zorgen zijn cruciaal.”

Inspirerende Figuren en Toekomstdromen

Loef noemt VV Tricht als bewonderenswaardig, vooral vanwege hun jeugdige team. Zijn oude teamgenoot Diego Meerveld is een bron van inspiratie, evenals Christian van Aalst, die regelmatig schittert in het tweede elftal. Als persoonlijk doel streeft Loef naar de topscorerstitel van de 2e klasse G, terwijl hij op teamniveau hoopt op een opwaartse beweging, ondanks enkele huidige blessureperikelen.

Roda Boys: Thuis en Trots

Voor Loef is het spelen voor Roda Boys meer dan een clubkeuze; het vertegenwoordigt trots en afkomst. “Mijn dorp, mijn club,” zegt Loef met een glimlach. “Het draagt automatisch bij aan mijn persoonlijke en sportieve groei. Mijn ultieme droom is om nog eens kampioen te worden met Roda Boys en samen met vrienden in een vriendenelftal mooie jaren te beleven.”

Het interview met Nils Loef belicht niet alleen zijn voetbalprestaties maar ook zijn diepe verbondenheid met Roda Boys/Bommelerwaard. Volg zijn avontuur op de voet, want deze buitenspeler heeft nog veel meer doelpunten in petto.

Bron foto: Bron: Gerald van Zanten

Klik op Roda Boys voor meer artikelen.
Klik op Roda Boys voor meer informatie over de club.