Lucas Meeus moet met SV Dosko nog vol aan de bak dit seizoen

0
253
GVDB1695- 1

Na zes jaar viel in mei 2023 het doek voor SV Dosko als eersteklasser. Dit seizoen komt de ploeg van centrale verdediger Lucas Meeus (20) daardoor weer uit in de tweede klasse van het zondagvoetbal. Crescendo gaat het ook daar allerminst. Want tot op heden wacht de ploeg nog altijd op de eerste competitiezege en staat het diep in het rechterrijtje.

Door Ons Samenspel Komt Overwinning, zoveel betekent DOSKO. Maar de laatste zege in competitieverband dateert alweer van 8 april 2023, toen de ploeg het inhaalduel uit bij FC Eindhoven met 1-2 won. “Dat is echt al een ongekend lange tijd geleden. En eigenlijk mag dat voor een club als Dosko natuurlijk niet gebeuren. Het is echter de realiteit en de fase waarin we momenteel als ploeg zitten. Het is niet dat we niet willen, maar op de een of andere manier wil het balletje nog altijd niet de goede kant op vallen.”

Meeus is als centrale verdediger wekelijks verzekerd van een basisplaats in het elftal van de teruggekeerde hoofdtrainer Peter Sweres. Precies de reden waarom hij drie seizoenen geleden de overstap van RKSV Halsteren naar Sportpark Meilust maakte. “Ik heb de gehele jeugd bij Halsteren gespeeld en het was ook altijd mijn sportieve doel om daar het eerste elftal te halen. Maar op een gegeven moment kreeg ik te horen dat die stap er voor mij niet in zou zitten. Toen was het even een teleurstelling en ben ik verder gaan kijken. Ik ben me wel bewust dat het maar voor heel weinig jeugdspelers bij Halsteren is weggelegd om uiteindelijk de stap naar het eerste zondagelftal te maken. Ik had altijd de intentie er voor te willen gaan en dat is me niet gelukt.”

De jongeling besloot toen om met een aantal andere gasten bij SV Dosko in een vriendenteam te gaan spelen. “Ik begon daar met vrienden in lager elftal. Maar als snel werd ik gebeld om aan te sluiten bij het tweede elftal. Twee weken later werd ik al overgeheveld naar het eerste. Dus dat ging eigenlijk heel snel en Dosko bood me dus wel volop sportieve kansen.”

Meeus beseft ook heel goed, dat het bij SV Dosko qua niveau wel een paar treden lager ligt dan hij bij Halsteren gewend was. Maar vanaf het allereerste moment voelde Meeus zich thuis in Bergen op Zoom. “Absoluut! Het is een geweldige vereniging en iedereen is enorm ambitieus. Daarom is het ook zo frustrerend dat het niet wil lukken. We doen er alles aan, ook op trainingen wordt er door iedereen keihard gewerkt en getraind. Maar het gemis van een aantal ervaren krachten, dat laat zich wel voelen. Toen ik hier net kwam waren er een aantal ervaren gasten in de selectie en daar trokken de jongere spelers zich enorm aan op. Zij coachten en namen ons figuurlijk bij de hand. Daar heb ik veel van geleerd en ben ik nog altijd erg dankbaar voor. Het is een enorme boost geweest voor mijn ontwikkeling als speler.”

Dat het dit seizoen heel erg lastig gaat worden om, ambitieus als men bij Dosko immer is, direct terug te keren op het hogere niveau. “Kampioen worden zit er niet meer in.. Het is voorlopig vooral zaak om op te klimmen en onszelf in veilige haven te gaan voetballen. Dat wordt sowieso al een fikse opgave, maar is wel hetgeen waar we allemaal voor willen gaan. Persoonlijk wil ik altijd zo hoog mogelijk spelen, dat is mijn ambitie. Ik heb nu een aantal stappen terug gezet, maar wie weet welke stappen ik nog kan maken in de toekomst. Voorlopig zit ik hier prima en wil ik er alles aan doen om met SV Dosko te klimmen op de ranglijst. Dat zijn we vind ik aan onze stand verplicht.”

Klik op SV Dosko voor de laatste artikelen van de club.
Klik op SV Dosko voor meer informatie over de club.