Arnold Elenbaas heeft geen enkele moeite met een rol op het tweede plan

0
197
GVDB0395- 1

Pas bij de JO15 begon Arnold Elenbaas bij SPS te voetballen. Of beter gezegd: te keepen. En dat doet hij nu nog steeds. Vorig seizoen lange tijd in het eerste elftal en ook dit seizoen een aantal duels, maar als zijn broer Richard fit is, dan keert hij probleemloos terug in een rol op het tweede plan.

“Ja hoor, zonder problemen. Het is voor mij vooral belangrijk om lekker te trainen en een pot te kunnen keepen op zaterdag. En of dat nou in het eerste elftal of in het tweede team is, dat maakt me dan niet uit. Mijn broer is er als speler veel meer mee bezig en op dat vlak een stuk fanatieker dan dat ik dat ben. Maar als ik het veld op stap ben ik ook gedreven en wil ik winnen, maar ik gun ik het hem om hier in het eerste te keepen. Er staat sowieso wekelijks een Elenbaas onder de lat in het eerste…”

”De jongste van de twee broers keepte vorig seizoen een hele lange periode wel toen zijn broer met een blessure kampte. En ook dit seizoen heeft Arnold toch ook al speelminuten in het eerste gemaakt bij absentie van de meer ervaren Elenbaas. “Als keepers lijken we ook wel op elkaar, zijn allebei wel van het meevoetballen. Dus voor het elftal maakt het denk ik niet zoveel uit wie er tussen de palen staat. Richard is fanatieker dan ik ben, maar zodra ik op het veld sta wil ik natuurlijk ook wel altijd winnen en doe daar dan alles aan.”

Vooralsnog is winnen juist een manco bij SPS dit seizoen. Terwijl ook vorig seizoen niet helemaal crescendo verliep. “We zouden graag een keer de stap omhoog maken, maar dat wil op de een of andere manier steeds maar niet lukken. Dat is balen, maar we hebben ermee te dealen. Vorig seizoen was echt dramatisch en hadden we op een gegeven moment een stuk of twaalf geblesseerden, waaronder dus ook mijn broer Richard. Dat is voor een kleine vereniging als SPS nauwelijks op te vangen. Dit seizoen zijn er ook wat jongens afwezig en zijn we met vertrek van Arjen de Heer naar WHS bovendien een hoop doelpunten kwijtgeraakt. Dat soort zaken vang je niet heel eenvoudig op en dan heb je het gewoon lastig in de competitie zoals blijkt.”

Met het vooruitzicht dat er volgend seizoen een vijfde klasse gaat bijkomen zal men bij SPS alle zeilen moeten bijzetten om in het restant van de competitie de veilige haven, in dit geval de zesde plaats, te zien bereiken. “Dat wordt een hels karwei want dan zullen we echt wedstrijden moeten gaan winnen of in elk geval punten gaan pakken. Er zit in mijn ogen zeker voldoende kwaliteit en potentie in de selectie maar iedereen zal dan wel fit moeten zijn. Hopelijk kunnen we met z’n allen stappen blijven zetten en kan men dit seizoen alsnog de vorm vinden om de resultaten in ons voordeel te laten uitvallen.”

Of de jongste van de twee Elenbaas-broers dat nog in een actieve rol als eerste keeper meemaakt, dan zal blijken. “Zolang mijn broer fit blijft, dan ga ik er vanuit dat hij in het eerste keept en ik gewoon mijn wedstrijden bij het tweede zal spelen. We proberen elkaar tijdens de keeperstrainingen altijd uit te dagen en het beste in elkaar boven te halen. Dat twee broers beiden keeper zijn én feitelijk bij dezelfde club elkaars concurrenten is best uniek. Dat koester ik ook. Maar een echte concurrent ben ik niet hoor. Hij mag lekker in het eerste keepen en als het nodig is, dan sta ik altijd klaar voor de club en zal ik mijn stinkende best doen om zoveel mogelijk ballen tegen te houden.”

Klik op SPS voor de laatste artikelen over de club.
Klik op SPS voor meer informatie over de club.