Voor Stavenisse is een nieuwe start in de vijfde klasse wellicht een uitkomst

0
495
GVDB8775- 1

Het vertrek van een aantal ervaren krachten een aantal seizoenen geleden, suddert nog altijd na bij SC Stavenisse. De vierdeklasser ziet zich ook dit seizoen opnieuw terug diep in het rechterrijtje. Volgens Thymo de Ruiter is het dan ook niet heel slecht wanneer de club volgend seizoen zal uitkomen in de nieuw te formeren vijfde klasse.

“Ik denk dat het voor de club en voor deze groep misschien wel beter is. Nu komen we toch vaak tegen ploegen te spelen die gewoon veel beter zijn. En dat is ook niet bepaald lekker voor het vertrouwen. De sfeer in de ploeg zal er niet onder leiden en ook de derde helft zal er niet minder om worden, al is het natuurlijk wel wat prettiger als je zelf af en toe ook een keer punten pakt.”

De Ruiter is geboren in Stavenisse, maar speelde in de jeugd echter voor WHS en later in de hoofdklasse bij RKSV Halsteren. “Bij Halsteren speelde ik in de C- en de B-jeugd op hoofdklasseniveau. Maar op een gegeven moment was ik het plezier kwijt en ben ik drie jaar gestopt met voetbal. Toen kwam ik wat vrienden tegen die me wisten te overtuigen om naar Stavenisse te komen. Tot nu toe heb ik er nog geen seconde spijt van gehad, al hebben we niet de meest rustige en sportief beste jaren tot nu toe. Dat is jammer, maar als je ziet hoeveel jonge jongens er bij ons spelen. Maar ook gasten die pas op latere leeftijd zijn gaan voetballen. Dat moet nu allemaal bij elkaar komen en groeien tot een vaste ploeg en zoiets kost tijd.”

Het is volgens de inwoner van Sint Annaland vooral belangrijk dat de club blijft bestaan en door de komst van enkele nieuwe jongens is de selectie breder en is er met Frans Ceton als trainer weer wat rust  teruggekeerd. “We hebben nu weer twee seniorenteams in competitie en kunnen met de selectie gezien de leeftijden hopelijk nog flink wat jaren vooruit. Dat is wel belangrijk en uiteindelijk zullen dan hopelijk ook de prestaties weer beter worden. Ooit haalden ze in 2017 hier een zesde plek met maar liefst vijftig punten… Nu zijn we nog altijd puntloos en dat is zuur, maar we moeten zorgen dat het plezier blijft. De wil en de inzet is er in elk geval en dat is de eerste vereiste. Als we in het vervolg nog wat puntjes kunnen pakken óf een derby tegen Smerdiek of SPS kunnen winnen, dat zou wel lekker zijn.”

Klik hier voor meer informatie over Stavenisse.
Klik hier voor meer artikelen over Stavenisse.