CvdW: VV Benschop – Introductie

0
122

Deze editie is VV Benschop de Club van de Week.  Deze week zullen er meerdere interviews worden afgenomen met betrokkenen bij de club uit Benschop. In deze interviews zullen de betrokkenen meer vertellen over o.a. hun rol binnen de club, hoe ze bij VV Benschop betrokken zijn geraakt, de afgelopen wedstrijden en uiteraard wordt er ook vooruitgeblikt op de aankomende wedstrijden.

VV Benschop werd op 1 mei 1969 opgericht. De toenmalige wethouders Fep Terberg en Teus van Vliet wisten de rest van de raad te overtuigen, dat er een voetbalclub in Benschop moest komen. Onder leiding van de eerste hoofdtrainer Hans Kraay sr, die zelf meespeelde, werd de eerste promotie bewerkstelligd. Benschop heeft vanaf die tijd altijd sportief aan de weg getimmerd.

De thuiswedstrijden van VV Benschop worden gespeeld op het eigen Sportpark Benschop. De club heeft vier velden. Het hoofdveld is van kunst gemaakt, net zoals het pupillenveld. Veld 2 en 3 zijn van echt gras gemaakt.

Het eerste elftal komt dit jaar uit in de tweede klasse op zaterdag, nadat de ploeg vorig jaar is gepromoveerd in de derde klasse.

Volgend jaar viert de club zijn 50 jarige bestaan. Er is een jubileumcommissie opgericht die alles rondom die activiteiten zal verzorgen.