CvdW: VV Benschop – Introductie

Deze editie is VV Benschop de Club van de Week.  Deze week zullen er meerdere interviews worden afgenomen met betrokkenen bij de club uit Benschop. In deze interviews zullen de betrokkenen meer vertellen over o.a. hun rol binnen de club, hoe ze bij VV Benschop betrokken zijn geraakt, de afgelopen wedstrijden en uiteraard wordt er ook vooruitgeblikt op de aankomende wedstrijden.

VV Benschop werd op 1 mei 1969 opgericht. De toenmalige wethouders Fep Terberg en Teus van Vliet wisten de rest van de raad te overtuigen, dat er een voetbalclub in Benschop moest komen. Onder leiding van de eerste hoofdtrainer Hans Kraay sr, die zelf meespeelde, werd de eerste promotie bewerkstelligd. Benschop heeft vanaf die tijd altijd sportief aan de weg getimmerd.

De thuiswedstrijden van VV Benschop worden gespeeld op het eigen Sportpark Benschop. De club heeft vier velden. Het hoofdveld is van kunst gemaakt, net zoals het pupillenveld. Veld 2 en 3 zijn van echt gras gemaakt.

Het eerste elftal komt dit jaar uit in de tweede klasse op zaterdag, nadat de ploeg vorig jaar is gepromoveerd in de derde klasse.

Volgend jaar viert de club zijn 50 jarige bestaan. Er is een jubileumcommissie opgericht die alles rondom die activiteiten zal verzorgen.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Remco van Gool strijdt met Barendrecht O19-1 voor het kampioenschap

Vandaag gaan we in gesprek met Remco van Gool van BVV Barendrecht. De trainer van de O19-1 draait een...

Geschiedenis van Old Firm in boekvorm

Alle betrokkenen hebben de datum al rood omcirkeld staan in hun agenda’s: op 1 april 2023 staan Nieuw-Lekkerland en...

De derde periode moet voor VVZ’49 zijn, aldus Guus Parinussa

Vandaag gaan we in gesprek met Guus Parinussa van VVZ’49. Op zijn 16e maakte die al zijn debuut in...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.