Heerjansdam heeft ook tegen GJS geen problemen

0
166

Het is opvallend dat Heerjansdam dit seizoen tegen de (voorlopig?) zwakkere clubs (nog) niet in de problemen is gekomen. Zaterdag werd GJS op de Molenwei met 5-0 geklopt. Eerder dit seizoen werd er al met 5-0 gewonnen bij Geinoord, tegen LRC Leerdam werd het 3-0 en GRC’14, 4-2. Al komen er in het vervolg van de competitie ook nog wel tegenvallende resultaten, die het trouwens nu ook al heeft gehad (WNC en tegen Montfoort).

Tegen GJS werd het in de 5e minuut al 1-0 door Louis Salacroup, die goed voorbereidend werk van Boy Stoops beheerst afrondde. Ruim tien minuten later was Ronald Ouwens zijn ‘belagers’ te snel af en schoot de 2-0 achter keeper Raymon de Haan. Daarna duurde het een tijdje voordat de thuisclub weer gevaarlijk werd. Stoops had pech dat zijn schot (via een verdediger) net naast de verkeerde kant van de paal ging en Youri van Noort werd gestuit door de doelman. Heerjansdam-keeper Sander Schreuder kreeg op slag van de rust voor het eerst echt wat te doen. Hij liet zich niet verrassen, want hij bokste een hard schot uit de korte hoek.

Ook na de rust hield de thuisclub GJS onder druk en Giovanni Smit zag ‘een ziedend schot’ van grote afstand maar net over het doel vliegen. Daarna verzuimden van Noort en Stoops de score verder op te voeren. Na een uur spelen ging de actieve Smit en combinatie aan met Ouwens en schoot de rechtervleugelverdediger, Smit dus, schitterend raak: 3-0. Twee minuten later scoorde invaller Justin Snijders, met zijn eerste balcontact: 4-0, met nog ruim twintig minuten te spelen.

Het pleit voor GJS dat het bleef proberen en de stand alsnog een beter aanzien te geven. Vlak voor tijd was Remco de Bruijn er dichtbij. Hij schoot (onder druk van Schreuder) de bal in kansrijke positie voorlangs het doel. Stefan Lezer deed dat in de laatste minuut beter en bepaalde (na goed doorzetten) de eindstand op 5-0.

Scheidsrechter Metsemakers trok geen kaarten.

Scoreverloop: 1-0 (5) Salacroup, 2-0 (17) Ouwens, 3-0 (61) Smit, 4-0 (64) Snijders, 5-0 (90) Lezer

tekst: VV Heerjansdam