Blue Saturday CWO is schot in de roos

0
224

Op een saaie, sobere dag midden in de eerste coronalockdown bedachten Koen van Dongen, Dennis van Deuzen en Jasper Kooij dat CWO wat reuring kon gebruiken. Twee jaar later feesten honderden mensen op Blue Saturday van de club. “Dit overtreft onze stoutste verwachtingen.”

ZZP_Timmerteam
Van Deuzen, 23 jaar en net als zijn medebedenkers van het CWO-feest speler van het tweede elftal van de Vlaardingense club, is nog van het bijkomen van het laatste feest eind april. “Er stond buiten een rij van veertig mensen.” Van Deuzen is nog ongeloof over hoe Blue Saturday in korte tijd is aangeslagen. “Het is nu al een begrip.”

En dat voor een evenement dat eigenlijk uit frustratie geboren. Want toen Van Deuzen, Van Dongen en Kooij tot het idee kwamen om maar eens een feestcommissie bij de fusieclub op te richten zat Nederland in zijn eerste corona-isolatie. “We konden niet trainen en geen wedstrijden spelen”, licht Van Dongen (23) toe. “Dat was erg frustrerend. Onze favoriete bezigheden waren ons ontnomen.”

Het plan voor de feestcommissie werd enthousiast ontvangen door de club. “Het past ook mooi in de lijn van de Blauwe Draad, het visieplan dat een paar jaar geleden gelanceerd is. Andere onderdelen waren meer vrouwen, meer jongste jeugd en een herkenbaar eerste elftal. Dat is allemaal gerealiseerd”, aldus Van Deuzen.

Van Dongen: “We wilden een feestcommissie met leden uit zoveel mogelijk seniorenelftallen. Wij met zijn drieën vertegenwoordiger de selectie, twee gasten het vierde. Daarnaast hebben zich vier speelsters van onze damesteams aangemeld. We zijn dus in totaal met negen.”

De ideeën voor een regelmatig terugkerend feest kregen snel vorm, waarbij het dinerdansant van hockeyclub Pollux als voorbeeld diende, maar de plannen verdwenen door corona nog wel even noodgedwongen in de ijskast. “Pas dit seizoen hebben we ze echt kunnen uitrollen”, zegt Van Dongen. Het eerste feest werd echter nog in een corona-ambiance gehouden. “Met geplaceerde plaatsen, maar sinds februari kunnen we onbeperkt los.”

En dat gebeurt in een kantine die voor de gelegenheid wordt omgetoverd tot discotheek, onder de opzwepende klanken van een eigen dj. “We hebben een huis-dj”, vertelt Van Dongen. Minstens zo belangrijk is volgens Van Deuzen de inrichting van de CWO-disco. “Dan zie je hoe belangrijk de aanwezigheid van vrouwen in je club zijn. Vroeger was een voetbalclub een mannenbolwerk, maar de komst van vrouwenvoetbal is een verrijking. In alle opzichten, maar zonder die dames was Blue Saturday nooit zo’n succes geworden”, weet Van Deuzen.

De formule en opzet van het feest is volgens Van Dongen ‘geen hogere wiskunde’. “We plannen het feest één keer in de zes weken, aansluitend aan een interessante thuiswedstrijd van het eerste elftal. Liefst proberen we die wedstrijd om vijf uur te laten starten.”

“Hoe later op de avond, hoe harder de muziek”, zegt Van Dongen. “We hebben in de kantine wel een afgesloten ruimte waar ouderen wel verstaanbaar met elkaar kunnen praten, haha.” De club zelf vaart het wel, want de kantine-opbrengsten zijn sky-high. “Dat is een hele mooie bijkomstigheid”, reageert Van Deuzen. “CWO gebruikt het geld voor de hele club.  Er is meer reuring en we helpen de club financieel, daar kan niemand op tegen zijn.”

Klik op CWO voor meer artikelen over de club.
Klik op CWO voor meer informatie over de club.