Bennie van Veen is al zes jaar de voorzitter van VV Brakel

0
110

Bennie van Veen is al 45 jaar lid van de voetbalvereniging Brakel. Tevens zit hij al bijna zes jaar met plezier in het bestuur van de voetbalclub. Zelf heeft van Veen 40 jaar gevoetbald bij VV Brakel. Binnen de club heeft hij diverse bestuur functies gehad waaronder secretaris en penningmeester èn heeft sinds een jaar of zes de voorzittershamer over genomen.

“Zelf heb ik nooit in het eerste gevoetbald.” Bennie is zelf vooral in de lagere elftallen en de jeugd actief geweest. “Als je al heel lang lid bent en eigenlijk iedere week op de club aanwezig bent, dan zie je van alles gebeuren. Toen ik besloot te stoppen met voetballen in 2012, begon het toch een beetje te kriebelen’’ vertelt van Veen. De zoon van Bennie, die destijds negen jaar was, voetbalde ook bij VV Brakel. Toen heeft Bennie voor zichzelf besloten om met een frisse wind de Brakelse voetbalclub te gaan leiden. “Dat is nu redelijk gelukt denk ik”

“Ik heb diverse kampioenschappen meegemaakt met een aantal lagere elftallen waarin ik met plezier heb gevoetbald”. Besturen zit in het bloed van de voorzitter. Zo vertelt van Veen dat hij ook in het bestuur van een school en van andere verenigingen heeft gezeten. Verder weet hij ook bestuurlijk gezien wat erbij komt kijken om een vereniging tot een succes te maken.

De voorzitter heeft zijn voetbalcarrière niet hervat, omdat er op latere leeftijd een hartafwijking aan het licht is gekomen. Verder had van Veen wat lichamelijke problemen. Dit allemaal heeft hem ertoe aan doen zetten om te stoppen met voetballen. “Het is een bewuste keuze van mij geweest om bij VV Brakel in het bestuur mijn carrière als voorzitter te doen voortzetten.” Het bestuur van Brakel nam destijds erg af. Van Veen heeft voor zichzelf de knoop doorgehakt en probeert met de jongere generatie de boel weer op te pakken. “Ik heb tot op het heden zes zware jaren meegemaakt met de club waarin veel gebeurde en veranderd is binnen de club.” Van Veen vecht zelf al anderhalf jaar tegen Melanoomkanker, de huidige immunotherapie lijkt aan te slaan. “Uiteindelijk heeft al dat werk zich terugbetaalt en hebben we het afgelopen seizoen een redelijk succes behaald.”

Verder vertelt van Veen dat het eerste elftal van VV Brakel weer op de kaart staat en redelijk meedraait. “Het leeft niet alleen bij de club maar ook in het dorp, de vereniging groeit als het ware weer op”.

Het bestuur van VV Brakel is druk bezig voor de club. Ze hebben veel acties ondernomen waardoor de club weer ging bloeien. Onder anderen zijn ze bezig om de club financieel op het rechte pad te zetten en om het niveau van de teams omhoog te brengen. Ook zijn ze bezig met een samenwerking met VV Zuilichem wat uiteindelijk een fusie moet worden. Dat betekent dat VV Brakel ooit weg moet van de gevestigde locatie. “We zijn al in volle gang om de nieuwe accommodatie voor te bereiden.” De voorzitter vertelt dat dit ook één van de redenen is dat hij het voorzitterschap heeft opgepakt. Zo wil hij VV Brakel voor de toekomst bestendig maken.

Door met VV Zuilichem verder te gaan, wil voorzitter van Veen voor ieder lid plezier in het voetballen bereiken. Ook wil hij de leden die prestatiegericht willen spelen een kans geven om zichzelf te ontwikkelen. “De culturen zijn misschien verschillend, maar de clubs passen goed bij elkaar. We hebben al een locatie op het oog”. Er zijn al een aantal plannen ingediend bij de gemeente en er is een haalbaarheid onderzoek gestart die wordt afgerond in juni. Dan hopen beiden clubs groen licht te krijgen om binnen twee jaar een nieuwe accommodatie te hebben en te kunnen beginnen als BZC’14.