HSC’28 kent weinig problemen op bezoek bij FC Moerstraten

0
129

Zondag 27 mei stond voor HSC’28 de laatste competitiewedstrijd dit seizoen op bezoek bij FC Moerstraten op het programma. Om nog uitzicht te houden op de tweede plaats op de ranglijst moest deze wedstrijd gewonnen worden. Daarnaast zou ook de uitslag van de wedstrijd tussen GSC/ODS en SC Welberg gunstig moeten uitvallen.

HSC’28 was in Moerstraten de gehele wedstrijd duidelijk de betere van de twee, maar had in het begin van de wedstrijd moeite met het creëren van uitgespeelde kansen. Na de onderbreking vanwege het onweer boven Moerstraten ging dit stukken beter.

Al snel kwam HSC’28 via Barry Perk op 0-1, toen Perk de keeper met een geplaatste bal in de verre hoek kansloos liet. Niet veel later liet Jurriën de Groen, die na langdurig blessureleed zijn rentree maakte, zich gelden. Een corner van Tobie Hopmans werd door De Groen onberispelijk binnen gekopt: 0-2.

Moerstraten had veel moeite om het spel van de rood-zwarten bij te benen en zag HSC’28 via een schot van Tobie Hopmans uitlopen naar 0-3. Vlak voor rust zorgde Jeroen Oosterwijk voor de 0-4 door de Moerstraten-goalie met een lage schuiver te verschalken.

Na rust leek HSC’28 wat gas terug te nemen. Het trok zich verder terug op eigen helft, in plaats van druk vooruit te zetten zoals in de eerste helft. Dit leidde er toe dat de gastheren enkele speldenprikjes konden uitdelen, welke door de Hèrelse verdediging en doelman Colin Janse vrij gemakkelijk onschadelijk werden gemaakt.

Ondanks een iets mindere tweede helft wist HSC’28 nog een aantal goede kansen te creëren, maar vaak stond het vizier van de aanvallers niet scherp genoeg om nog verder uit te lopen. Uiteindelijk bepaalde Barry Perk met zijn 32e doelpunt in deze competitie de eindstand op 0-5.

Met deze overwinning heeft HSC’28 zelfvertrouwen getankt in aanloop naar de nacompetitie. In deze nacompetitie speelt HSC’28 op 3 juni een uitwedstrijd en 10 juni een thuiswedstrijd tegen dezelfde tegenstander. Deze wordt bekend nadat de wedstrijd tussen GSC/ODS en SC Welberg is uitgespeeld. Deze wedstrijd werd afgelopen zondag definitief gestaakt vanwege het onweer.