Bij Be Ready functioneert sinds februari een volledig nieuw bestuur met daarin ook de twee voormalig voorzitters Jeroen Stevens en Paul Sengers.
HANK – Paul Sengers – hij was in de jaren ‘80-‘90 twaalf jaar voorzitter van de club – houdt zich op verzoek bezig met accommodatiezaken. Jeroen Stevens was voorzitter van 2013 tot 2016 en is in totaal acht jaar bestuurslid. Er zit voor dit gesprek dus wat kennis aan tafel. Stevens: ,,Er stond een belofte van de gemeente Werkendam dat elke voetbalclub in de vijf kernen over een kunstgrasveld moest kunnen beschikken. Wij zijn samen met Dussense Boys als laatste aan de beurt.”
Toen duidelijk werd dat het kunstgrasveld er ging komen, stelde Be Ready ook haar eisen. Een compleet veld met drainage, omheining, tegelpad en verlichting. Intern is besloten dat het hoofdveld in aanmerking kwam om kunstgras aan te leggen. Het tweede veld was geen optie omdat daar hoogspanningskabels onderdoor naar de Kurenpolder lopen. ,,Wij durven het niet aan om daar kunstgras op te leggen”, legt Stevens uit.
Be Ready dient voor de aanleg van een compleet kunstgrasveld inclusief ledverlichting binnen het budget van 500.000 euro te blijven. Sengers: ,,Wij kiezen aanvankelijk voor één verlichtingsarmatuur per mast maar kunnen dat in de toekomst verdubbelen als wij dat nodig achten. Het kunstgras wordt overigens wel afgevuld met kurk wat volgens kenners beter bespeelbaar is dan een infill met rubberkorrels waar in het verleden ook de gezondheidsdiscussie over is ontstaan.” Be Ready blijft overigens beschikken over een hoofdveld met de grootse afmetingen van 105×69 meter. Op 8 mei is door het bedrijf Topsport begonnen met het afgraven van de grond. Volgens planning wordt het veld twee maanden later opgeleverd.
Zelfwerkzaamheid
Be Ready breidt het sportpark tussen de parkeerplaats en het hoofdveld ter hoogte van de middenlijn meteen uit met de bouw van twee extra kleedkamers en een kleedruimte voor de scheidsrechter. Aan de zijde van het veld komt een flinke overkapping, die een soort tribune-idee kan gaan geven. Een flinke groep supporters kan daar straks bij slecht weer droog staan. Er wordt voor de bouw van de kleedkamers veel van de eigen leden gevraagd. Sengers: ,,Zonder zelfwerkzaamheid gaan wij het niet redden. Vanuit het gemeentepotje kunnen wij ongeveer een ton halen. Ik verwacht dat wij 50.000 euro tekort komen maar wij willen dan meteen de fietsenstalling aanpassen en de toegangspoort verleggen. Sengers verwacht dat de nieuwe kleedkameraccommodatie nog dit jaar overeind staat. ,,Dat gaat hopelijk lukken dankzij die grote groep vrijwilligers die Be Ready steunt.”
Door ingrepen van de KNVB is het voetbal veranderd. De jeugdteams spelen wedstrijden op kleinere velden met vier tot zes spelers per team. Dat betekent meer teams op het sportpark, dus meer kleedruimten nodig. Ook bij Be Ready spelen 35+-voetballers op vrijdagavond. Straks komt misschien ook nog het vermaledijde walking football, het zogeheten loopvoetbal, eraan. Veel ex-voetballers moeten er niet aan denken.