André Stafleu als trainer terug bij basis bij Sv Slikkerveer

0
936

De B-jeugd van SV Slikkerveer mag zich gelukkig prijzen. In de persoon van voormalig profvoetballer André Stafleu hebben ze een ervaren rot aan het roer staan. Hij brengt niet alleen de ervaring van ruim anderhalf decennium profvoetbal mee.

Wat sommige voetballiefhebbers waarschijnlijk niet weten is dat de 67-jarige Stafleu al 50 jaar als voetbaltrainer actief is. Tijdens zijn profvoetbalcarrière combineerde hij zijn eigen trainingsuren bij onder meer Feyenoord, Vitesse en FC Haarlem met training geven aan jeugdelftallen. Stafleu: “Als 17-jarig jochie was ik al trainer van de C1-jeugd van SEV (Sport & Vriendschap in zijn geboorteplaats Leidschendam, red.). Een paar jaar later was ik met het volgen van trainingen overdag bij Feyenoord rond vijf uur klaar en ging ik vaak direct door om training te geven aan meerdere jeugdteams, van C1 tot A2. Dan eindigde ik soms na training geven aan een A1-team met een training aan A2 rond tien uur.”

Rond 2006/2007 was Stafleu een tijd voetbalagent en scout in China, waar hij ook als trainer werkte. “Daarna wilde ik een tijdje niets doen, maar één van mijn allerbeste vrienden vroeg me of ik niet twee á drie dagen per week bij zijn bedrijf in de Rotterdamse haven wilde komen werken. Uiteindelijk werden dat er vijf per week”, lacht Stafleu. “Ik was ‘radioman dek’ en moest communiceren met containerslossend personeel en chauffeurs. Het was goed opletten dat containers niet aan elkaar bleven plakken. We zaten met zes man op één radiokanaal, dus werd er natuurlijk ook regelmatig slap geouwehoerd.” Via een senioren FIT-regeling werd Stafleu’s werkweek weer korter. “Twee jaar geleden kon ik met pensioen. Zonder die regeling had ik nog tot 66-4 moeten werken.”

Ondertussen was Stafleu na een aantal seizoenen bij RCSV Zestienhoven bij SV Slikkerveer aan de slag gegaan als oefenmeester.
“Ik heb alle drie seizoenen bij het vlaggenschip helaas niet kunnen afmaken. Drie seizoenen geleden stonden we bovenaan met 30 uit 11, toen we opnieuw ingedeeld werden door de KNVB en er zes teams uit West I bijkregen. We begonnen toen gewoon weer op nul punten. In het seizoen erna stonden we tweede of derde toen de competitie stopte wegens corona.”

Stafleu vervolgt: “Gewoonlijk stop ik na drie jaar bij een bepaalde club. Maar ik gaf bij Slikkerveer nog clinics en floot junioren en seniorenteams om fit te blijven. Toen ik begin oktober gevraagd werd om de B1 te gaan trainen heb ik aangegeven dat ik tussendoor wel ruimte wil hebben om te genieten van mijn pensioen. Zo moeten ze me in januari een paar weken missen vanwege een reis naar Thailand die al geboekt was.” In het begin zette Stafleu vraagtekens bij de B-selectie van Slikkerveer. “Mijn doel is om te zorgen dat een paar spelers uit de eigen jeugd naar de hoofdmacht kunnen doorstromen.
Slikkerveer betaalt geen spelers en is dus voor een groot deel afhankelijk van de doorstroming. Ik vond het in eerste instantie een speeltuinvereniging en heb na twee weken zelfs even overwogen te stoppen. Na een gestaakte wedstrijd tegen CKC werden twee spelers geroyeerd. Ik zie na twee maanden nu 4 á 5 spelers die richting eerste elftal kunnen doorstromen. In het verleden stapten er wel eens in één keer tien tot twaalf spelers over naar Barendrecht. Dat moeten we nu voorkomen.”

Klik op Slikkerveer voor de laatste artikelen over de club.
Klik op SV Slikkerveer voor meer informatie over de club.