ZVG/Cagemax maakt van Gorinchem topzaalvoetbalstad

0
338
Teamfoto ZVG/Cagemax

De Gorcumse zaalvoetbalvereniging ZVG/Cagemax heeft met de mannen en de vrouwen twee ijzers in het vuur. De vrouwen zijn duidelijk verder, zij zijn nu al de derde zaalvoetbalploeg van Nederland. De mannen hikken al jaren tegen een plaats in de eredivisie aan.

GORINCHEM – De vrouwen van ZVG/Cagemax, die inmiddels drie internationals in het team hebben, bereikten dit seizoen de halve finale in de strijd om de landstitel. Met Libertas en FC Marlène voor zich, zou het een klein wonder zijn als de schaal naar Gorinchem komt. Maar niets is onmogelijk. Trainer/coach Johan van der Hoek: ,,Wij hebben er verschrikkelijk veel zin in. Wij zitten al bij de beste vier van Nederland en hebben niets te verliezen. Libertas en FC Marlène staken er dit seizoen ver bovenuit. Toch komen wij steeds dichterbij Libertas en als wij ons niveau halen zijn wij niet kansloos.”

De mannen bereikten met een Houdini-acht de play-offs en moeten een lange weg afleggen om alsnog de stap naar die zo gewenste eredivisie te kunnen maken. ,,Wij spelen sinds 2017 in de top van de eerste divisie en willen komend seizoen de stap naar de eredivisie maken”, liet ZVG-voorzitter John Wijnbelt al eerder weten. Een van de blikvangers is ook dit seizoen de eerder van landskampioen Hovocubo uit Hoorn gekomen Kevin Tromp. Hij kwam in 2019 al kort uit voor ZVG/Cagemax maar keerde terug naar Hoorn. ,,Omdat ik naar Rotterdam ben verhuisd kwam er natuurlijk interesse van Feyenoord Futsal, maar ik houd er niet van naar een concurrent over te stappen. Ik ga liever helpen ZVG/Cagemax naar de eredivisie te brengen. Dat vind ik een mooiere ambitie. Deze club verdient het om op het hoogste niveau te spelen.” 

Sterkhouders
Tromp, Nederlander met een Arubaans paspoort, leerde het voetballen op straat. Zijn eerste club was Always Forward in Hoorn, maar hij maakte al snel de overstap naar Hollandia Hoorn en koos later nog voor Zwaluwen’30. Op jonge leeftijd liep hij stage bij FC Volendam, FC Utrecht en Ajax. Zaalvoetbal leerde hij zoals zoveel Hoornse talenten van Ashvin Ramdin. ,,Vergeet die naam niet te noemen”, vraagt Tromp. ,,Aan hem heb ik alles te danken.” Hij werd met Hovocubo twee keer landskampioen, won in 2019 de supercup, kwam uit voor Jong Oranje en zat tegen de nationale selectie aan. Ook in de play-offs in mei/juni is hij een van de sterkhouders bij ZVG. De ZVG/Cagemax mannen hadden zich dus voorafgaand aan dit seizoen opnieuw als doelstelling gesteld dat zij via een kampioenschap direct naar de eredivisie zouden promoveren.

Coach Samir Makhoukhi: ,,Dat dit niet is gelukt heeft een oorzaak. Twee sterkhouders, Mohamed Bouraarassi en Kenan Köseoglu, vielen door blessures en werk weg. Op de slotdag hebben wij toch wonderbaarlijk nog de play-offs bereikt. Het is een lange weg.” Na het ambitieuze Heracles, de nummer twee van de eerste divisie A, volgen bij winst nog drie finales. Sinds kort mist ZVG Felix Verhaar, die naar Bonaire is vertrokken. ,,Ik heb volop vertrouwen in de groep die overblijft. Gelukkig is Kevin Tromp weer fit.” Hopelijk lukt het Makhoukhi om ZVG eindelijk naar de eredivisie te brengen, in de spannende slotfase van het huidige seizoen.

Klik op ZVG/Cagemax voor meer artikelen van de club.