Spirit lijdt in zuidland eerste nederlaag

0
    135

Spirit heeft zaterdag de eerste nederlaag van het seizoen geleden. Op bezoek bij Zuidland werd met 4-3 verloren. Ondanks de wetenschap dat een aantal spelers niet geheel fit waren, koos trainer Richard van Cappellen er toch voor te starten met de praktisch dezelfde basisspelers waarmee de competitie is gestart.

Spirit startte tegen Zuidland niet scherp en kwam al na 3 minuten op achterstand. Het normaal zo betrouwbare centrale duo achterin ging hierbij niet geheel vrijuit. De start was tekenend voor het begin van de 1ehelft. Na wat kansjes via Robbin Brouwer en Laurens Visser kwam de thuisploeg op 2-0 en na ruim een half uur zelfs op 3-0 door weer niet sterk verdedigend werk. Vlak voor rust deed Robbin Brouwer iets terug. Met een mooi schot zette hij de 3-1 op het scorebord.

Na rust bleef Mick Veldhoen in de kleedkamer achter en schoof Laurens Visser door naar de spitspositie. Al vroeg in de 2ehelft kopte de nieuwe spits de 3-2 in. Er volgde een beter spelend Spirit. Er volgden diverse kansen op de gelijkmaker. Het was uiteindelijk Zuidland dat vlak voor tijd uit een vrije trap de 4-2 scoorde. In een tumultueuze slotfase scoorde Laurens Visser nog de 4-3 en zag Julian Rook zijn inzet voorlangs gaan. Spirit verliest en ziet Neptunus-Schiebroek de koppositie overnemen. De Rotterdammers leden ook hun eerste puntverlies door met 2-2 gelijk te spelen tegen Alexandria’66. Spirit staat nu op een gedeelde 2eplaats met Nieuwenhoorn (3-1 winst op Vitesse Delft), DCV en Sparta (AV), dat met 0-1 won bij DCV.

Volgende week staat in Ouderkerk de beladen streekderby tegen DCV op het programma.