S.V. Capelle onderuit tegen Haaften

0
140

S.V. Capelle speelde zaterdag op het eigen Mandemakers Sportpark een wedstrijd tegen Haaften S.V. Capelle wist voor deze wedstrijd nog niet te verliezen en waren dus ook nog ongeslagen. Zaterdag kwam daar een verandering in thuis tegen het Haaften uit Gelderland.

Al in de eerste minuut was de voorsprong voor S.V. Capelle: een vrije trap van Onur Ulusan werd terug gekopt door Serhan Eyupoglu en hieruit kopte Quinten van Caem de 1-0 binnen. Enkele minuten later een goede kans voor Haaften, maar dit schot werd onschadelijke gemaakt door Capelle keeper Perry Ophorst. Hierna een fase met weinig kansen voor beide doelen. Halverwege de eerste helft veranderde dit. Via een steekpass van Haaften werd Danny Verwolf in stelling gebracht, die de 1-1 binnen schoot. S.V. Capelle had kort hierna een kans via Serhan Eyupoglu, maar deze zag zijn kopbal naast gaan. Even later viel nog een voorzet van Bart Vermeulen op de lat van het Haaften doel. In de 37e minuut kwamen de bezoekers op voorsprong: Jordy Perdon zorgde via een vrije trap voor de 1-2. Davey van Balkom dacht even later de gelijkmaker binnen te koppen, maar dit doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel. Kort voor rust vergrootte Haaften de voorsprong. S.V. Capelle verdedigde slordig en Thijmen Gerringa kon hiervan profiteren: 1-3. Op slag van rust nog een kans voor Capelle: een kopbal van Serhan Eyupoglu belandde in het zijnet.

Na de hervatting kwam S.V. Capelle in de 54e minuut terug in de wedstrijd: via een mooi schot van Vedad Hadzic werd het 2-3. Even later een goede kans voor Capelle via Onur Ulusan, maar deze zag zijn schot over gaan. Haaften had kort hierna pech dat een vrije trap op de lat van het Capelle doel belandde. Hierna een fase met enkele goede kansen voor Capelle, maar helaas was Capelle onzorgvuldig in de afwerking en bleef de gelijkmaker uit. In de 85e minuut brak Thijmen Gerringa door de Capelle defensie heen en schoot hij in de rechterhoek de 2-4 binnen. Even later maakt hij ook nog de 2-5. Een vrije trap van Vedad Hadzic in blessuretijd leidde tot de 3-5 eindstand. Een nederlaag, die Capelle zichzelf kon aanrekenen: er werd niet goed verdedigd en ook de afwerking was deze zaterdag onzorgvuldig. Zaterdag wacht S.V. Capelle in de Vrijhoeve de derby tegen SSC’55.