ASWH verliest in eerste zege Achilles ‘29 sinds 11-2017

0
96

ASWH lijdt in de uitwedstrijd tegen Achilles ’29 een nederlaag. Voor de thuisploeg een historische zege. Het betekent de eerste competitiezege voor de ploeg uit Groesbeek sinds 18 november 2017. Dit terwijl ASHW in uitstekende vorm verkeerde met vier overwinningen op een rij, waaronder een 6-0 overwinning. De uitslag van deze wedstrijd is een voorbeeld van hoe verrassend de voetbalsport is.

Eerste helft

De wedstrijd begon zoals je zou verwachten dat hij zou verlopen. ASWH begon goed en was duidelijke de betere. De bezoekers hadden de bal en waren in de aanval. Toch kon Achilles ’29 door goed compact te staan en fel te verdedigen zich goed staande houden. Daar kon ASWH op zijn beurt moeilijk doorheen spelen en wist dan ook alleen wat kleine kansen uit standaardsituaties te creëren.

Hoewel ASWH dus de bal had, zaten ze niet goed in de wedstrijd. Toch kwam de ploeg op een voorsprong na een klein half uur. Yildirim gaf een mooie steekpass richting aanvoerder Van Den Bosch. De captain omspeelde de keeper en schoot de bal in het lege doel: 0-1.

Lang konden de bezoekers niet van de voorsprong genieten. Zo’n twee minuten later was het Schmidt die vanuit een hoekschop de 1-1 binnen kopte. Met deze stand op het bord zouden de teams ook in rust in gaan.

Tweede helft

Na rust was het weer ASWH dat het beste van het spel had. Yildirim kreeg de bal in de 16 meter aangespeeld, maar werd op zijn hak getrapt. De scheidsrechter zag er echter geen penalty in. Niet veel later maakte El Amrani voor ASWH een doelpunt, ware het niet dat hij afgekeurd werd. De club uit Hendrik-Ido-Ambacht kreeg nog wat kansen, maar de thuisploeg verdedigde sterk.

Achilles ’29 kwam er een paar keer gevaarlijk uit. Zo ook een kwartier voor tijd, waar een schot op  doel uit volgde. Het leek een ongevaarlijk schot, maar keeper Stef Doudée schatte de bal verkeerd in. Een totaal onverwacht scenario werd werkelijkheid, een voorsprong voor Achilles ’29: 2-1.

Ondanks meerdere pogingen lukte het ASWH niet meer om echt gevaarlijk te worden. De thuisploeg stond, net zoals de rest van de wedstrijd, goed te verdedigen. De tijd tikte voorbij en de eerste punten voor Achilles ’29 dit seizoen waren een feit.