Sliedrecht imponeert bij V.V.G.Z.

ZWIJNDRECHT – Middels een ruime 0-4 zege op V.V.G.Z. heeft Sliedrecht zijn positie op de ranglijst aanzienlijk weten te verbeteren. Mede dankzij de opvallend hoge nederlaag van koploper S.V.L. tegen Sportlust’46 (0-6). Ook door de verrassende zeperd van Oranje Wit (0-3) op eigen veld tegen Almkerk. Daarom staat het keurkorps van Dennis van der Steen en “JP “ Becht momenteel op een derde plaats. Slechts twee punten achter het nog ongeslagen Nieuw Lekkerland, dat thuis won van W.N.C. (4-1).

Met name in de tweede helft overtuigde Sliedrecht op het natuurgras van sportpark De Noord en kon het uiteindelijk ruim afstand nemen van een club, waartegen men het in het verleden vaak erg lastig had. Ditmaal kwam Sliedrecht niet of nauwelijks in de problemen, maar had men wel in de eerste helft het geluk aan zijn zijde. Toen de doorgebroken rechtsback Alexander Deetman zijn lob over doelman Mathijs Donatz ook over het lege doel zag gaan. De ommekeer in de wedstrijd kwam in de 36e minuut. Een fraaie actie van Hakan Tokul op rechts resulteerde in een prima assist, waar Dennis Verhoef goed raad mee wist : 0-1.

Na de hervatting ging Sliedrecht op de ingeslagen weg door. Het stoorde vroeg de opbouw van V.V.G.Z. en middels goed combinatie- en positiespel sloten de linies goed op elkaar aan. In de 49e minuut vergrootte Sliedrecht de voorsprong. Bij een vrije trap kwam Chris Boom goed voor zijn tegenstander en kopte onhoudbaar langs doelman Kloosterman raak (0-2). Nog geen zes minuten kwam Sliedrecht enigszins fortuinlijk aan de derde treffer toen scheidsrechter Van Dee een actie tegen een wegglijdende Luciano van Harlingen honoreerde met een strafschop. Marciano Simonis schoot vanaf elf meter onberispelijk raak (0-3). Uiteindelijk bepaalde Dennis Verhoef met zijn tweede treffer van de middag de eindstand op 0-4.

Trainer Dennis van der Steen was tevreden met de prestatie van zijn pupillen : “Toch vond ik ons voor de rust niet dominant genoeg en kwamen wij te weinig tot uitgespeelde kansen. In de tweede helft werd dat veel beter opgepakt en heb ik goede dingen gezien, waar ik erg van genoten heb. Het team had ook de vaste intentie niet te verslappen en ook niet aan doemdenken te doen, dat het misschien nog wel eens mis zou kunnen gaan. Deze overwinning geeft veel moraal en zelfvertrouwen voor de komende weken “.

Opstelling Sliedrecht : Donatz ; Boom, van Stokkom, Breidel, van’t Hoog ; Coen v.d. Waal, Simonis (61’ Chentouf), Muilwijk (83’ De Bruijn) ; Tokul, Verhoef, van Harlingen (61’ van Laarhoven).

Tekst: Wim van Mourik

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Bij TVC Breda genieten ze nog even na

Of ze bij TVC Breda al een beetje bezig zijn met komend seizoen? Nou, eigenlijk niet. Want na het...

Ruben Kloet hard op weg naar promotie met Wolfaartsdijk

De 19-jarige Ruben Kloet is een verdedigende middenvelder bij VV Wolfaartsdijk, de club waar hij al sinds zijn vijfde...

Joël Antonio Videira van TEC Tiel: “Fit worden is prioriteit nummer één”

Vandaag spreken wij met Joël Antonio Videira, de verdediger van TEC Tiel. Afgelopen seizoen raakte Videira bij VVSB geblesseerd...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.