Yorben Bus beleeft leerzaam debuut voor Cluzona

0
135

Afgelopen zaterdag was het voor Yorben Bus een bijzondere middag, hij stond voor zijn debuut bij zijn nieuwe club Cluzona. De 19-jarige linkspoot kwam deze zomer over van RBC waar hij zowat de gehele jeugdopleiding doorliep. De blauwwitten oefende, met Bus in de basis, tegen TOP Oss dat komend seizoen weer uitkomt in de Keuken Kampioen Divisie.

De eerste indrukken van Cluzona zijn voor Yorben goed en het bevalt hem na een aantal weken trainen enorm. ‘Voor mij is het natuurlijk een nieuwe club dus dat is altijd wennen maar ik voel me enorm thuis en heb ik het hier goed naar m’n zin tot nu toe.’  Hij keek dan ook uit naar de eerste wedstrijd maar wist op voorhand dat dit een pittig potje zou worden. ‘Het zou natuurlijk een conditionele prikkel worden, dat wisten we ook van tevoren.’

Over het verloop van de wedstrijd was hij echter niet geheel ontevreden. ‘Ik denk dat we in de eerste helft goed positioneel stonden en konden er in de counter een aantal keer gevaarlijk uit komen.’ Cluzona-spits Ruben Maas had na 1-2 van de Ossenaren zelfs de gelijkmaker op zijn schoen maar miste oog in oog met de keeper van de bezoekers. Cluzona had het in de eerste helft helemaal niet slecht voor elkaar en ging met een kleine achterstand rusten.

Na de thee had Cluzona het naarmate de wedstrijd vorderde steeds zwaarder. ‘Dan merk je toch dat het balletje wat sneller gaat dan je gewend bent waardoor het nog lastiger verdedigen is. Dan moet je gewoon zorgen dat je de schade zoveel mogelijk weet te beperken. Maar uiteindelijk was het gewoon een hele leerzame middag,’ sluit de jongeling wijs af.

Saillant detail was dat deze wedstrijd vooral voor Marcel van der Sloot een speciale was. Waar Van der Sloot in Wouw zijn derde seizoen ingaat als hoofdtrainer, is hij ook al 3 seizoenen assistent van Klaas Wels bij TOP Oss. Natuurlijk is Van der Sloot geen onbekende, de oud-prof was zowel bij Cluzona als bij TOP Oss jarenlang actief als speler. De einstand van Cluzona – TOP Oss was uiteindelijk 1-9 op een aangepast maar sfeervol Sportpark De Doelen, waar het nog lang onrustig bleef.

Lees hier meer artikelen over Cluzona