WSC 3 geniet wekelijks van het spelletje

0
404
wsc-3-tim-van-de-velden

Tim van de Velden geniet als aanvoerder van het vriendenteam WSC 3 nog wekelijks van het spelletje. Samen met zijn voetbalkameraden maakt hij van iedere zondag weer een groot feest.

Een vriendenteam? Ja, zo kunnen we WSC 3 best wel omschrijven. Maar nee, het is ook weer niet puur voor de lol. “We zeggen wel dat we een vriendenteam zijn en dat gezelligheid op de eerste plaats komt, maar het gaat er toch nog best wel fanatiek aan toe. Ieder seizoen strijden we toch weer mee om het kampioenschap. Dan merk je naarmate het seizoen vordert dat het er toch steeds een stukje serieuzer aan toe gaat. Aan het begin van het seizoen krijgt iedereen nog even veel speeltijd, maar in de laatste fase van het seizoen zetten we toch nog net wat vaker onze beste spelers in het veld, haha.”

Van de Velden en zijn vrienden voetballen al jaren samen. “Mijn vorige team viel negen jaar geleden uit elkaar. Toen zijn er wat jongens bij ons komen voetballen die wij dan weer trainen hebben gegeven. Zij namen weer hun vrienden mee en dat heeft ons team bij elkaar gebracht. Een bij elkaar geraapt zooitje, haha. Maar wel een heel gezellige ploeg.”

Want ja, lol is er voldoende in het derde elftal van WSC. “Het is iedere week weer lachen, gieren brullen”, vertelt Van de Velden. “We hebben een paar clowns in ons team. Zij kunnen prachtige anekdotes vertellen waarin iedereen meegenomen wordt. En er wordt iedere wedstrijd of training wel iemand voor schut gezet. We zeiken elkaar goed af, maar dat gebeurt op een gezellige manier.”

“De sfeer onderling maakt het zo leuk”, vervolgt Van de Velden. “Maar we kunnen elkaar soms ook wel eens goed de waarheid vertellen, hoor. In het veld zijn we soms wel eens boos op elkaar, maar na afloop drinken we dan een biertje samen en is er niks meer aan de hand. Dan zitten we als tv-analisten aan de bar en komen we tot de conclusie dat we er eigenlijk helemaal geen klote van kunnen, haha.”

Van de Velden is zelf de spits van WSC 3. “Ik ben pas op mijn zeventiende begonnen en ben nooit een uitzonderlijk talent geweest, maar scoren kan ik wel. Dit seizoen ben ik al de grens van de dertig goals gepasseerd. Ik sta eigenlijk altijd op de goede plek, op een of andere manier. Ik word natuurlijk ouder, maar het lijkt alsof ik steeds beter word.’’

WSC 3 kan de komende jaren nog op zijn neusje voor de goal rekenen. Van de Velden is namelijk vastberaden om er nog wat jaren aan vast te plakken. “Het lijkt er wel op dat we nog wel even doorgaan. Het ziet er niet naar uit dat er de komende jaren veel willen gaan stoppen. De meeste jongens worden nu vader, maar de zondag blijft nog wel belangrijk. Hoe mooi zou het zijn als die kleintjes over een paar jaar met elkaar langs de lijn staan om ons te bekijken?”

Klik op WSC voor de laatste artikelen over de club.
Klik op WSC voor meer informatie over de club.