Keuze voor senioren bij SDO’63 bevalt Finn van Eerdenburgh meer dan goed

0
457
Finn van Eerdenburgh SDO'63

LAMSWAARDE – Waar sommige jeugdspelers van de SJO HSVC’20, die lid zijn van SDO’63 kozen voor een langer verblijf bij de jeugd was het voor Finn van Eerdenburgh (18) duidelijk: hij wilde naar de senioren toe. En zo komt het dat de middenvelder dit seizoen niet in het rood-wit-blauw van de JO19, maar in het geelzwart zijn wedstrijden speelt. ‘En die keus bevalt me meer dan goed.’

Hoewel hij woont in Terhole, speelde hij naast SDO’63 ook bij de HVV’24 jeugd. Uiteindelijk kwam hij via SDO’63 en HSVC’20 vorig seizoen terecht bij het eerste elftal van de vierdeklasser uit Lamswaarde. “Ik voetbalde bij de JO19 en samen met Jorn van Assche deed ik regelmatig al mee bij het eerste elftal. Voor het begin van dit seizoen moesten we een keuze maken wat we wilden gaan doen. Jorn koos ervoor om nog een jaar bij de JO19 te blijven, maar ik wilde graag proberen om mijn kans te pakken bij het eerste elftal. En dat is me tot op heden wel gelukt.”

SDO’63 is hekkensluiter in de 4e Klasse A en komt volgend seizoen uit in de vijfde klasse, het niveau ook waar het eigenlijk de afgelopen decennia altijd wel actief was. Hoewel de sportieve prestaties tegenvallend te noemen zijn, kijkt Van Eerdenburgh zelf vooral naar zijn ontwikkeling als voetballer.

“Ik ben in mijn ogen zeker wel verbeterd. Het is toch fysiek flink aanpoten en ook qua handelingssnelheid heb ik stappen gemaakt. Het is wel even wat anders om met de JO19 een wedstrijd te spelen of tegen de verdedigende middenvelder van Sluis of Breskens. De stap was een hele grote en vooral een uitdagende voor mij als voetballer. Maar het feit dat ik van de trainer een basisplek heb gekregen in het elftal, dat zegt me dat ik het niet onverdienstelijk heb gedaan. En hoewel we laatste staan, blijft de sfeer hier gelukkig goed. Daarom staat SDO’63 ook wel bekend, want gezelligheid is er hier altijd wel. Al is het natuurlijk nog altijd gezellig wanneer je punten pakt maar dat is logisch lijkt me.”

Zijn eerste jaar bij de senioren ziet de centrale middenvelder vooral als een heel belangrijk leerseizoen. Waar hij op verschillende posities heeft gespeeld. “Zowel achterin, maar ook vaak links- of rechts op het middenveld. Nu speel ik samen met Ruud van Driessche samen in de as en dat bevalt me goed. Qua spel ben ik nog zeker niet tevreden, want ik moet soms nog volwassener worden.”

”Sneller beslissen, maar ook slimmer worden. En natuurlijk ook fysiek groeien, want het is aanpoten op het middenveld. Maar ik ben nog jong en begin pas. Volgend seizoen waarschijnlijk in de vijfde klasse en dan richting Brabant. Dat zal weer anders zijn en leerzaam. Vlieguren maken en dan belangrijker worden voor het team, dat zijn twee voorname punten. De keus om voor de senioren te kiezen, dat is voor mij de juiste gebleken. Nu is het zaak om door te groeien en ik ben blij dat ik hier bij SDO’63 daarvoor alle kansen krijg.” 

Klik op SDO’63 voor de laatste artikelen over de club.
Klik op SDO’63 voor meer informatie over de club.