Winst voor Futsal Rotterdam

0
259
IMG_1587

Na een 5-1 nederlaag vorige week tegen CFM/Transito stond voor Futsal Rotterdam de zware wedstrijd op het programma tegen ZVV Den Haag.

De heren zaten om 19.30uur in de kleedkamer en veel gezelligheid was er niet. Pure focus op de wedstrijd die om 20.30uur begint. Na een duidelijke wedstrijdbespreking van de coach begonnen ze aan een serieuze en gefocuste warming-up.

Het eerste fluitsignaal klonk en het was direct duidelijk wat er gevraagd werd in deze wedstrijd. Niets weggeven achterin en zorgen dat je kansen maakt die je krijgt. Futsal Rotterdam speelde eindelijk het spel waar de coach blij van wordt. Spelen en lopen, afbreken en weer aanspeelbaar zijn.

Wachten op het moment dat de Hagenezen niet goed stonden in de verdediging. Futsal Rotterdam kreeg in de beginfase de bal niet achter de goed keepende keeper van ZVV Den Haag die zijn doel schoon hield. Aan de andere kant wat prikjes van ZVV Den Haag maar daar stond ook een goede keeper die zich niet wilde laten verschalken. In de 14de minuut was het eindelijk raak, na een misverstand in de verdediging van ZVV Den Haag liep de verdediger mee met de lopende Ayoub Atia die diagonaal zijn loopactie maakte. De verdediger stapt uit om met Ayoub mee te lopen maar dan komt de puntspeler Arnie vrij en die kreeg de bal in zijn voeten, draaide open en wachtte tot de verdediger zijn kant op kwam. Arnie gaf de bal goed op Ayoub af en de 1-0 is een feit.

Na de 1-0 kreeg Futsal Rotterdam nog meer kansen maar die bleven onbenut. Aan de andere kant was het de half speler van ZVV Den Haag die bijna het schot kon lossen na een fout in de verdediging van Futsal Rotterdam maar Christian liep heel goed mee en met een sliding blokkeerde hij de bal voordat er geschoten kon worden. Met nog 2 minuten te spelen schoot Kencho op doel, die ging over de keeper heen maar zo bij Badr in de voeten, de score werd uitgebreid naar 2-0.

In de rust werd erop gehamerd dat 20 zuivere speelminuten nog heel lang zijn. Dat ze met druk vooruit zouden gaan spelen en dat we hier op voorbereid moesten zijn. De 2de helft had ZVV Den Haag een andere speelstijl om het Futsal Rotterdam lastig te maken. Zij zette druk op de helft van de tegenstander dus kwam Futsal Rotterdam onder druk te staan. Na een geweldige aanval over vele schijven kwam 1 van de 2 mooiste doelpunten tot stand die terecht kwam bij Arnie en hem afronden, 3-0 voor Futsal Rotterdam.

Na de 3-0 kreeg Futsal Rotterdam het aardig lastig door een valpartij van Badr kon hij de steekpass niet meer blokkeren en de bal werd na een goede steekpass afgerond. Na de 3-1 werd het nog spannender, Futsal Rotterdam stond toen al op 4 overtredingen met nog 13 minuten te spelen. Na de 3-1 bleef ZVV Den Haag aandringen op de aansluitingstreffer en die kwam er ook door een goed uitgevoerde corner waarbij de verdediging niet goed uitstapte en de 3-2 werd met de binnenkant van de voet in de verre hoek geschoten.

Na de 3-2 kwam ZVV Den Haag nog meer aandringen. Na 2x een 10 meter trap gemist te hebben door ZVV Den Haag, werd de eerste gestopt door Dennis en de tweede overgeschoten. Na 38 minuten dan eindelijk het verlossende goal en tevens het 2de mooie doelpunt van de avond over vele schijven.

De bal werd terug gelegd door Mounir El Ouazizi op Badr en die schoot onberispelijk binnen. Na de 4- 2 was het verzet gebroken en kon Futsal Rotterdam nog verder uitlopen maar deze kansen bleven onbenut. Zo wint Futsal Rotterdam de lastige thuiswedstrijd tegen ZVV Den Haag met 4-2.