RBC kegelt SV TOP omver

0
283
TOP-RBC_Tiago

RBC heeft de topper op papier tegen SV TOP gewonnen. In de praktijk was het nooit een topper. Op bezoek in Oss was er al een comfortabele voorsprong bij de rust toen het 0-4 stond. Na de rust liep de ploeg van hoofdtrainer Mark Klippel nog uit naar 1-6.

Dezelfde elf als vorige week begonnen aan het duel. Bij het eerste fluitsignaal was het al meteen duidelijk dat de thuisploeg koos voor een defensieve strategie. Daar maakte de ploeg van Klippel snel korte metten mee. Jens Wirix kopte tegendraads via de paal binnen, en toen waren er pas enkele minuten op de klok gepasseerd. Naast het Frans Heesen Stadion kreeg SV TOP wel de kans op de gelijkmaker, toen een bal doorschoot. Roy de Weert was op tijd en werd onderweg geholpen door Glaucio Ventura Tiago die er nog een voetje tegenaan kon zetten. Daarna was het weer RBC dat de toon zette. Met enkele kansen werden al waarschuwingsschoten afgevuurd. Vlak daarna was het raak. Tom de Bonte bleef goed druk zetten voorin, ontfutselde de bal en schoot gemakkelijk de 0-2 binnen. Het ging na de 0-2 snel. Eerst bracht Anwar Tarfit de stand naar 0-3 na een goede lange pass. En even later wist Sander Wirix met een voorzet broer Jens Wirix te bereiken die de 0-4 aantekende.

Na de rust liet RBC de teugels wat vieren. Jens Wirix bracht de stand naar 0-5 door wederom tegendraads in te koppen. Daarvoor had Marwin Reuvers een goed schot afgeleverd, maar die inzet werd gekeerd. Uit de daaropvolgende voorzet kon Jens Wirix opnieuw scoren. SV TOP deed via een vrije trap wat terug, maar kon geen vuist meer maken. Moustafa Mohammad deed er daarna nog een schepje bovenop toen Zé Lucas hem een niet te missen kans gaf, 1-6. Klik hier voor een samenvatting van de wedstrijd. Voor een nabeschouwing met trainer Mark Klippel klik je hier.

Door de overwinning dendert RBC door in de Eerste Klasse E. De Roosendaalse ploeg heeft nog steeds acht punten voorsprong op nummer twee Almkerk, dat wel een wedstrijd minder heeft gespeeld. Aankomende zaterdagavond speelt RBC alweer, dan thuis tegen SC ‘t Zand. Ook dat is op papier een topper, want de Tilburgers staan derde. Hoofdcoach Johan Gabriëls weet hoe het is om te verliezen in het Atik Stadion, want naast zijn hoofdtrainerschap bij de Tilburgse amateurs is hij ook eindverantwoordelijk voor NAC Breda O23. Dat verloor eerder met 5-2 van RBC.

SV TOP – RBC 1-6 (0-4)

Opstelling RBC: Roy de Weert; Assim Said (Rhomar Boudzra), Perry Bierkens, Glaucio Ventura Tiago, Jordi Ewanena (Anass el Gamali); Marwin Reuvers, Sander Wirix, Jens Wirix (Randy Elst); Anwar Tarfit, Tom de Bonte (Zé Lucas/ Jay-Jay Meierdres), Moustafa Mohammad 

Scoreverloop: Jens Wirix 0-1; Tom de Bonte 0-2; Anwar Tarfit 0-3; Jens Wirix 0-4; Jens Wirix 0-5; Mees Linders 1-5; Moustafa Mohammad 1-6

Scheidsrechter: L.A. Schuurmans

Klik op RBC Roosendaal voor de laatste artikelen over de club.
Klik op RBC Roosendaal voor meer informatie over de club