Geduldig ASWH wint ook bij Westlandia

0
230
1-THV_1196

ASWH heeft zaterdagavond opnieuw drie punten toegevoegd aan het totaal. De ploeg van trainer Roy Brinkman won met 0-2 bij Westlandia. De Ambachters dienden in Naaldwijk het geduld te bewaren tegen een opponent die weinig risico nam. Na rust vond ASWH, dankzij een dubbelslag van Genridge Prijor, tot twee keer toe een gaatje in de afweer van Westlandia, waarna de ploeg de wedstrijd volwassen uitspeelde. Door deze overwinning bleef de koppositie in de vierde divisie B behouden, terwijl enkele achtervolgers wederom punten lieten liggen of door afgelastingen niet in actie kwamen.

Omdat Westlandia van origine een zondagvereniging is, werd er pas om 18.00 uur afgetrapt. Een voordeel was wel dat de weersomstandigheden flink verbeterd waren ten opzichte van de middag. De opstelling van ASWH was wel enigszins gewijzigd ten opzichte van vorige week. Sam van Veen ontbrak wegens een blessure in de selectie. Zijn positie op het middenveld werd ingenomen  door Jesaja Dias. Omdat Jullien Moerman eveneens op de bank diende te beginnen, werd Joshua Adney nu rechtsback en startte Wadie Daouameur als aanvallende middenvelder. Wout Neelen en Alejandro Platero Bustos, vorige week nog afwezig, keerden terug in de wedstrijdselectie. Daarin ontbraken Bradley Tuinfort en Jessy Hommersom nog wel vanwege blessures.

De wedstrijd kende een levendige beginfase, waarin Westlandia voor de eerste dreiging zorgde. Na een hoekschop kon Hidde van der Arend koppen. Zijn poging eindigde echter boven het Ambachtse doel, na deze poging nam ASWH het over. De Ambachters waren diverse keren in de buurt van de openingstreffer. Eerst nam Jesaja Dias een afvallende bal in één keer heerlijk op de schoen. Doelman Jordie van Leeuwen kon met enige moeite een doelpunt voorkomen. De keeper van Westlandia moest niet veel later opnieuw in actie komen bij een gevaarlijk indraaiende hoekschop van Joshua Adney, die hij nog net uit het doel kon tikken. Adney was kort daarna ook het eindstation van een fraaie Ambachtse aanval met Stefan Watson en Genridge Prijor. De harde schuiver van de rechtsback vloog echter net voor het doel langs.

Dat alles gebeurde in het eerste kwartier, maar de koek was nog niet op. Jesaja Dias had de smaak te pakken gekregen na zijn eerste poging en waagde het nogmaals van flinke afstand. De bal leek binnen te vallen, maar kwam uiteindelijk in het zijnet terecht. Westlandia, dat vrij afwachtend speelde, loerde op de omschakeling. Dat leverde een gevaarlijke uitbraak op, waarbij Freek van Eijk de bal over Jeffrey Verkerk probeerde te liften. De doelman van ASWH zette echter zijn hand tegen de bal en voorkwam daarmee onheil. Dit was wel meteen de laatste noemenswaardige gebeurtenis van de eerste helft, want daarna werd de wedstrijd wat vlakker. ASWH had de bal, maar kwam niet echt meer tot kansen, en Westlandia leek een punt ook wel best te vinden. Daardoor werd de rust bereikt met een 0-0 stand.

In de tweede helft kwam de eerste dreiging ook weer van ASWH. Een snelle omschakeling leverde een kans op voor Joshua Adney. Zijn inzet vloog echter over het doel van de gastheren. Na een minuut of tien spelen hadden de Ambachters echter toch de voorsprong te pakken. Joshua Adney zette de aanval op en bediende de doorgelopen Edon Fetahi. De aanvoerder bleef goed kijken en gaf de bal voor richting tweede paal, waar Genridge Prijor opdook om de 0-1 binnen te glijden. Een fraaie aanval, waarbij ASWH de verdediging van Westlandia prachtig uiteenspeelde. Kort na die goal wisselde trainer Brinkman voor de eerste keer. Hij bracht Wout Neelen voor Jesaja Dias.

Westlandia wenste zich uiteraard nog niet meteen bij de nederlaag neer te leggen en kreeg één keer serieus zicht op de gelijkmaker. Zion Valies schoot op doel, maar Jeffrey Verkerk redde prima en Bryan Dekker voorkwam vervolgens met een sliding dat de rebound kon worden ingeschoten. ASWH zette daarop meteen de tegenaanval in, waarbij Wout Neelen in balbezit kwam. Hij lanceerde Genridge Prijor en die sprintte met de bal aan de voet richting het doel. Koeltjes kapte hij nog een verdediger uit, waarna hij de 0-2 in de hoek mikte, hiermee zat ASWH op rozen.

De ploeg toonde vervolgens volwassenheid, door de wedstrijd rustig uit te spelen. Westlandia kreeg eigenlijk geen enkele kans meer op een aansluitingstreffer, terwijl ASWH zelf zonder overdreven risico te nemen loerde op een derde treffer. Er kwamen nog wel wat kansjes, onder meer via Genridge Prijor, maar goals vielen er niet meer. Wel kon trainer Brinkman nog enkele keren wisselen, zodat er ook speeltijd was voor Jullien Moerman, Jari Bendt en Jordan Gout. De snelle Bendt werd nog een keer goed gelanceerd, maar stond daarbij volgens de grensrechter buitenspel.

Al met al boekte ASWH dus een regelmatige zege, waardoor de ploeg koploper in de vierde divisie B blijft. Volgende week wacht opnieuw een uitwedstrijd. Dan is SC Feyenoord gastheer, de nummer drie op de ranglijst. Een topduel dus, waar de groep zich de komende week op kan voorbereiden.

Bron verslag: ASWH.

Klik op ASWH de laatste artikelen over de club.
Klik op ASWH voor meer informatie over de club.