Een periodetitel is het collectieve doel voor VCK in de derde klasse

0
327
GVDB4431- VJWALNJ2023

Het avontuur in de tweede klasse bleef voor VCK uit Koudekerke slechts beperkt tot één seizoen. De ploeg van spits Ton Hillebrand miste zelfs op het laatst nog een ticket voor de nacompetitie en degradeerde rechtstreeks. ‘Dat was flink balen, maar als je het niet redt, dan heb je dat meestal toch wel aan jezelf te wijten.’

Na het verrassende kampioenschap kreeg de jonge ploeg in de tweede klasse te maken met geslepen tegenstanders en werden de gemaakte foutjes veelal direct afgestraft. ‘Vrijwel niemand van ons had ooit ook op zo’n niveau gevoetbald dus was het een mix van onervarenheid, slimheid en toch ook fysieke stootkracht die ons aan het eind van de rit tekort deed komen”, kijkt de clubtopscorer realistisch terug.

Met 26 competitiedoelpunten had Ton Hillebrand in het kampioensjaar overigens wel een prachtige mijlpaal te pakken bij de VCK. In de afgelopen (ruim) 40 jaar was er nog nooit een speler geweest die méér dan 19 doelpunten in een seizoen voor VCK 1 gescoord had. “Dat is wel leuk om mezelf nu in zo’n statistiekrijtje terug te vinden. Overigens had ook  Jesper Harinck er tweeëntwintig gemaakt, dus ook hij staat er nu tussen. Maar het is voor mij nu wel een drijfveer om te proberen dat aantal nog eens te evenaren of zelfs te verbeteren. Zo houd ik ook mezelf scherp om mezelf te blijven ontwikkelen als voetballer.”

Ook dit seizoen heeft Hillebrand het doel om opnieuw een doelpunt of twintig te scoren bij de derdeklasser. “Dat zal nog niet eenvoudig worden, want de klasse is alleen maar sterker geworden. Meer dan de helft van de clubs heeft ervaring op een hoger niveau. Dat maakt de kans om een prijs te pakken toch een stukje kleiner, maar we moeten geloof erin hebben dat het erin zit.”

Hillebrand werkt als Online Leefstijlcoach en verdient tevens geld met activiteiten op Social mediakanalen zoals Instagram, YouTube en Tik Tok. “Ik ben dus veel met fitheid en mijn lichaam bezig. Fitheid is belangrijk om tot goede prestaties te kunnen komen en daar doe ik zelf ook veel voor. Inmiddels ben ik al zeven seizoenen lid van de eerste selectie en debuteerde op mijn vijftiende. Qua ervaring heb ik dus al de nodige vlieguren gemaakt. Toch leer ik nog altijd elke training en wedstrijd dingen bij en dat hoop ik te blijven doen. Samen willen we proberen om toch dit seizoen weer door te groeien met elkaar als spelersgroep. We hebben veel kwaliteit in de groep en de zaken rondom zijn hier ook perfect geregeld. Voor mij is het bij VCK ideaal. Ik speel op een mooi niveau en voetbal bovendien samen met mijn vrienden. Dat doe ik als sinds de jeugd en die band is uniek.”

Of hij ooit op een hoger niveau bij een andere club zijn doelpunten zal maken, daar is hij nog niet zo zeker van. “Hier bij VCK weet ik wat ik heb en ik denk dat er misschien met deze groep nog wel meer inzit. Voor een club één klasse hoger zal ik dan ook niet zo snel weggaan, alsnog weet je nooit wat er kan gebeuren. Spelers die scoren vallen op en zijn voor veel clubs interessant. Maar ergens anders tweede keus zijn als spits, daar pas ik voor. Ik moet wel kansen zien om te spelen, want anders blijf ik lekker hier. Ik hoop bij VCK nog een keer mijn eigen doelpuntenrecord aan te scherpen. Al zijn en blijven de teamprestatie én het voetbalplezier voor mij altijd nog het allerbelangrijkste.”

Klik op VCK Koudekerke voor de laatste artikelen over de club.
Klik op VCK Koudekerke voor meer informatie over de club.