VVR is weer derdeklasser: ‘Begon pas laat te leven’

0
355
2023_05_21 PCP-VVR

Een voorsprong van zes punten en de titel op zak. Bij VVR kunnen ze terugkijken op een prima seizoen. Na de eerdere degradatie, is de club terug in de derde klasse. “Daar hadden we natuurlijk allemaal wel op gehoopt”, vertelt Tygo de Koning.

En dus heerst ook bij de twintigjarige De Koning vooral tevredenheid. “We hebben het vorig jaar wel aardig gedaan”, lacht hij met gevoel voor understatement. “Het is goed om meteen na de degradatie weer terug te keren.” Want na één jaar in die vierde klasse, mag VVR zich komend seizoen dus opnieuw derdeklasser noemen. “Meedoen voor promotie was het doel, toch begon pas heel laat het idee écht te leven, dat we kampioen konden worden.”

Feestje

Desondanks gebeurde het, mede dankzij slechts twee nederlagen en het minste aantal tegentreffers, dus toch echt. “We stonden verdedigend goed en speelden als een team.” Een welverdiend feestje volgde. “Na de wedstrijd tegen PCP kwamen we met de bus terug en werden we door heel veel mensen opgewacht. Dat zal ik niet snel vergeten.” Logisch ook, gezien zijn band met de club. “Ik voetbal sinds mijn zesde bij VVR, en nooit ergens anders. Het is een gezellige club, in een klein dorp, waar iedereen elkaar kent. Dan maak je automatisch veel vrienden.” Tegenwoordig dus bij het eerste. “Vanaf vorig seizoen. In het begin was het best lastig, dus heb ik tot aan de winterstop bij het tweede gespeeld. Daarna ben ik aangesloten bij één.” Een flinke overstap, zo vertelt De Koning. “Vooral fysiek. Op het einde raakte ik daaraan gewend. Dus wat dat betreft ben ik wel tevreden.” Toch legt hij de lat voor dit jaar, weer een stukje hoger. “Ik hoop in ieder geval op meer minuten. Zien of ik basisspeler kan worden.”

Diepgang

In een competitie die een stuk uitdagender is, verwacht de aanvaller. “Het zal vooral sneller gaan in de derde klasse. De vierde is toch van een minder niveau.” De doelstelling laat zich dan ook raden. “We gaan voor handhaving!” Om die kans van slagen te vergroten, zal VVR de volgende stap moeten zetten. “Aan de bal beter worden én sneller handelen. We moeten mee in dat tempo.” Ook hij, als rechtsbuiten. “Dat is wel mijn favoriete positie. Al speel ik soms ook op links. Veel snelheid en iemand die graag een actie maakt.” Toch houdt de rechtspoot zijn doelpunten en assists, niet al te veel in de gaten. “Ik heb geen doel of aantal, dat ik graag zou willen halen. Gewoon zoveel mogelijk.” Hoe dat gaat lukken? “Meer de ruimte achter de verdediging van de tegenstander bespelen en zorgen voor diepgang. Dat is voor mij nog wel een verbeterpuntje.” Want, zo lacht De Koning: “Dan hoor ik de trainer alweer roepen! Nu kom ik toch nog vaker in de bal.” Voor de inwoner van Rijsbergen staat zijn fietsje alweer te trappelen én dat blijft hij voorlopig nog wel even doen. “Voor nu heb ik geen ambities wat betreft een andere club. Ik vind het gewoon leuk hier. Hoop vooral op lijfsbehoud!”

Klik op VVR voor de laatste artikelen over de club.
Klik op VVR voor meer informatie over de club.