Westlandia is SJC de baas

0
474

Afgelopen zondag speelde SJC tegen Westlandia om de koppositie in de vierde divisie. Beide ploegen zijn nog ongeslagen en zullen er vol voor gaan.

Direct nadat scheidsrechter Frank Meeuwenoord het startsignaal had gegeven maakte Westlandia de zwartwitten duidelijk dat men naar Noordwijk was gekomen met maar één doel, de 3 punten mee naar Naaldwijk nemen. SJC werd onder druk gezet en dat resulteerde binnen zes minuten in een drietal corners voor de ploeg uit Naaldwijk. De westlanders gunde SJC nauwelijks ruimte, schoven met hun spelers ogenschijnlijk gemakkelijk door de linies naar voren en toonden zich technisch meer dan bekwaam. Toch kreeg Tom Duindam al na acht minuten de eerste grote mogelijkheid voor SJC. Keeper Van Leeuwen kon zijn been er juist tegenaan brengen en Chris Hoogervorst zag geen kans de rebound alsnog te verzilveren. Aan de overzijde kreeg Westlandia een vrije trap. Roeleveld vond Zion Valies, die de bal op zijn hoofd liet schampen en keeper Hoogervorst het nakijken gaf: 0-1.

SJC-coach Marcel IJzendoorn drong bij zijn ploeg aan om vooral meer op te schuiven richting de vijandelijke helft. Dat had resultaat want plots was het gedaan met de Westlandse druk. Vanuit een door Timo Ruigrok genomen corner kon Tom Duindam raak koppen: 1-1. Plots was het weer een echte wedstrijd en was er van Westlandse druk nauwelijks meer sprake. SJC kreeg in korte tijd twee vrije trappen en een corner, maar dat leverde geen doelpunten op. Direct daarop ranselde keeper Lex Hoogervorst met zijn stevige vuisten een gevaarlijke Westlandse vrije trap terug het veld in.

Er kwam nog wel een hele grote mogelijkheid voor SJC om op voorsprong te komen en de wedstrijd definitief te laten kantelen. Echter bleek Tom Duindam helaas niet in staat om deze unieke kans in het verlossende doelpunt om te zetten.

Na de thee leken beide ploegen opnieuw geduldig op zoek te willen naar een juiste strijdwijze. Het eerste kwartier leek er daarbij voor SJC geen vuiltje aan de lucht maar vervolgens werd de ploeg onrustiger. Ongeconcentreerd uitverdedigen zorgde voor een echte ommekeer want Van der Zalm bracht Westlandia toch weer aan de leiding: 1-2. En drie minuten later was het weer raak: 1-3. Opnieuw als gevolg van matig verdedigen.

SJC probeerde de wedstrijd wel weer in eigen handen te nemen. Ze zochten begrijpelijkerwijs de aanval en moesten toezien hoe een snoeihard schot van Mark Turk op de lat terecht kwam.

De wedstrijd was gespeeld toen Westlandia met een venijnige counter de SJC-verdediging opnieuw het nakijken gaf. Via Van Uunen werd het 1-4.

Trainer IJzendoorn wisselde direct vier spelers. Emin Vlasaku, Aron Koeman, Thijs van Donk en Musa Sulaiman mochten, zo leek het, mee gaan vechten tegen de bierkaai. Zij zorgden echter direct voor een aantal gevaarlijke acties en uit één daarvan scoorde Tom Duindam de 2-4.

Even kwam er een vleugje hoop in de ploeg maar dichter bij het eindsignaal werd de strijd steeds rommeliger. Ook omdat Westlandia alle snelheid uit de wedstrijd probeerde te halen. En zij konden de armen heffen toen de scheids het eindsignaal gaf.

De confrontatie tussen de twee koplopers eindigde dus in het voordeel van Westlandia. De Westlandse ploeg wil, zo lezen we in diverse publicaties, snel terug naar de derde divisie en ziet de noodzaak om de ontwikkeling van hun selectie daartoe snel naar een hoger plan te tillen.

Volgende week reist SJC af naar Grootebroek om daar de Zouaven te bestrijden.

Klik op SJC voor de laatste artikelen over de club.