Coen Laurens van Spartaan’20 werkt hard aan comeback

Vandaag zijn we in gesprek met de 20-jarige Coen Laurens van Spartaan’20. De keeper van Zaterdag 1 is na een lange vervelende blessure hard op weg om zijn comeback te maken in het voetbal. Buiten dat hij zelf voetbalt is Coen actief als keeperstrainer voor de jeugd en is hij werkzaam als online marketeer.

Een familieclub
De keuze voor Spartaan’20 kwam voor Coen niet helemaal uit de lucht vallen. ‘’Ik ben vanaf mijn vijfde keeper bij Spartaan’20, de club waar ik dankzij mijn vader terecht ben gekomen. Hij was ook al sinds jongs af aan daar lid en heeft daarna velen jaren in het eerste gekeept.” Volgens de moeder van Laurens maakte hij de keuze om keeper te worden tijdens een training. ‘’Schijnbaar ben ik op dat moment tijdens de training het veld op gerend. Ik ging naar de trainer met de mededeling dat ik wel zou willen keepen. Vanaf dat moment ben ik begonnen met keepen in de F6.’’

Keeperskwaliteiten
De keeper is uitgegroeid tot een sterke betrouwbare keeper met een goede fysieke gesteldheid en veel voetballend inzicht als pluspunt. ‘’Uit mijn lengte haal ik voordeel bij het bereiken van zijnetjes en bovenhoeken. Ook in duels zoals bij voorzetten en vrije trappen.’’ Daarnaast heeft hij de afgelopen jaren ook veel kracht ontwikkeld en dat uit zich vooral in zijn trap. ‘’In combinatie met de zorgvuldigheid van mijn trap helpt de kracht er mee om in staat te zijn de bal neer te leggen waar ik wil. Mijn andere grote kwaliteit is communicatie richting de achterste linie en het middenveld.’’

Carrièreverloop
Vanaf zijn vijfde is Coen al keeper bij Spartaan’20 en tegenwoordig keept hij daar in het eerste. ‘’Ik ben begonnen in de F6, vervolgens via de F4 doorgestroomd naar de F1. Hier heb ik de KNVB-beker gewonnen, door in de halve finale twee penalty’s te pakken. Hierna volgde de E5 en het jaar erna E1.’’ Op deze vroege leeftijden heeft de keeper nog enkele stages gedaan bij Feyenoord en Excelsior, maar hier is hij niet doorgekomen of speelde de BVO niet hoger dan hijzelf. ‘’Na de C’tjes heb ik altijd in de eerste elftallen gezeten. In de hele jeugd heb ik rond de E, D en C ook ieder jaar meegetraind met de KNVB. In 2020 heb ik op mijn achttiende mijn debuut gemaakt in het eerste elftal en sindsdien ben ik eerste keeper van het toenmalige Zondag 1 en vanaf dit seizoen Zaterdag 1.’’

Danone Nations Cup
De jonge marketeer heeft in zijn nog steeds jonge voetbalcarrière al veel prestaties behaald met zijn Spartaan’20. ‘’Prestaties die ik heb behaald zijn de KNVB-beker winst in de F1, de kampioenschappen in de F4, de Rijnmond-Cup winst in de E1, tweemaal beste keeper van een toernooi en het Wereldwijde toernooi Danone Nations Cup.’’ Hier is hij op twaalfjarige leeftijd naar Brazilië geweest om daar het eindtoernooi te spelen. ‘’Er was als eerst een regionaal toernooi, waarbij de eerste twee door mochten naar de nationale finale op Het Kasteel. Daar heb ik uiteindelijk in de finale opnieuw twee penalty’s gepakt waardoor we door waren naar het WK in Brazilië. Dit toernooi in Brazilië was echt een once in a lifetime experience die ik nooit meer vergeet.’’

Getergd door blessures
Op dit moment is de speler al een lange tijd geblesseerd en werkt hij aan zijn comeback op het voetbalveld. ‘’In een thuiswedstrijd in de O17 schoot mijn knieschijf uit de kom dankzij een botsing, waarbij iemand tegen de zijkant vanaf mijn knie botste. Na een tijdje ben ik doorgegaan omdat de pijn na twee weken weg was. Daarna is mijn knieschijf in verschillende situaties opnieuw uit de kom geschoten. Na een hoop huisarts-, fysio- en orthopedisch chirurg afspraken ben ik geopereerd waarbij er een stuk bot naast mijn knie is weggehaald.’’

Na drie tot vier maanden herstellen kon de keeper afgelopen seizoen gelukkig weer starten. Helaas ging het na een paar weken weer fout. ‘’Na velen nieuwe gesprekken, inzichten, MRI-scans en een CT-scan was er dan eindelijk een duidelijk probleem geconstateerd. De aanhechting van de pees onder mijn knieschijf was te ver naar buiten gegroeid, waardoor mijn knieschijf makkelijk uit de kom schoot. In april 2022 ben ik geopereerd en heb daarna zeven weken met een gestrekt been in het gips gezeten en ben ik tot op het heden aan het herstellen. De verwachting op dit moment is dat ik rond de winterstop, na anderhalf jaar weer, in de goal kan staan. En weer kan laten zien wat ik in me heb.’’

Comeback
Coen heeft dan ook voor aankomend seizoen een duidelijk doel voor ogen. ‘’Op dit moment is mijn doel om op een juiste wijze te herstellen van mijn blessure en daarbij een sterke comeback te maken door weer mijn keeperskwaliteiten te laten spreken in de wedstrijden.’’

Wij wensen Coen veel succes dit seizoen!

Klik op Spartaan’20 voor de laatste artikelen over de club.
Klik op Spartaan’20 voor meer informatie over de club.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Pjotr Sanders: de sportverzorger van VVGZ

Pjotr Sanders is 32 jaar en werkt in het dagelijks leven als docent aardrijkskunde op het Heer Bokel College....

Keeper Gino van Luijn begint aan nieuw avontuur bij Delta Sports ’95

Vandaag gaan we in gesprek met doelman Gino van Luijn. Gino is keeper bij Delta sports ’95.  We hebben...

Jacco Vink van Fortuna Be Quick heeft het naar zijn zin

Vandaag gaan we in gesprek met Jacco Vink. De 22-jarige middenvelder speelt al sinds zijn vijfde voetbal. Zijn carrière...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.