OSV middenvelder Jordy Westein vertelt over zijn carrière

0
400

Vandaag gaan we in gesprek met Jordy Westein. De 25-jarige middenvelder van OSV woont samen met zijn vriendin in Klaaswaal en is werkzaam bij LD-Cables in Oud-Beijerland. Hij doet daar verschillende werkzaamheden van logistiek tot sales.

 

Jordy is op vijfjarige leeftijd begonnen met voetballen bij OSV. Toen hij naar de E’tjes ging maakte hij de overstap naar SHO. Hier heeft Westein in alle selectie elftallen gespeeld tot de senioren. ‘’Ik heb één jaar in de senioren bij SHO 2 gespeeld. Dat zelfde jaar heb ik op mijn achttiende mijn debuut gemaakt bij SHO 1. Vervolgens heb ik een transfer gemaakt naar ’s Gravendeel. Hier heb ik  drie jaar in het eerste elftal gevoetbald. Om daarna weer terug te keren naar OSV in Oud-Beijerland. De voornaamste reden voor mijn terugkeer was de reistijd. Ik vond het te lang reizen voor het plezier wat ik eruit haalde’’, vertelt Jordy.

 

Een echt dieptepunt in de carrière van Westein was in de A’tjes. ‘’Op de training kreeg ik een trap tegen mijn hoofd. Door die trap brak ik mijn kaak op drie plekken. Hierdoor lag ik er ruim een jaar uit. Toen ik van deze heftige blessure was hersteld ging het voetballen niet zoals daarvoor. De angst was er toch ingeslopen en die moest ik overwinnen.’’ Gelukkig zijn er ook hoogtepunten uit de carrière van Jordy. Eén van deze hoogtepunten is de wedstrijd tegen Binnenmaas met ‘s Gravendeel deze werd met 4-2 gewonnen. ‘’Dit was zo bijzonder, omdat het ’s Gravendeel in de negen jaar ervoor niet was gelukt om te winnen van FC Binnenmaas. Er was vuurwerk, er waren fakkels, spandoeken en een geweldige sfeer op de Trekdam.’’

Ook vroegen we aan Jordy wat voetbal zo belangrijk maakt voor hem. ‘’Als je iets niet meer hebt, weet je pas hoe erg je het mist. Nadat ik mijn kaak had gebroken was ik zo ongelukkig. Dit kwam omdat je het enige waar je jezelf helemaal in kan laten gaan niet meer mag en kan doen.’’ Verder wilde we weten hoe Westein naar de toekomst kijkt. ‘’Ik wil ooit nog een keer naar de 1ste of 2de klasse promoveren en daar spelen. Ik hoop dan dat ik hier ook mijn stempel kan drukken.’’ Daarnaast wil de middenvelder ook meer de leiding nemen in het veld en zorgen dat de organisatie goed staat in het veld.

 

Vervolgens wilde we weten hoe hij naar het huidige seizoen kijkt bij OSV. ‘’We zijn in een andere competitie ingedeeld. Daarom vind ik het moeilijk te zeggen waar we zullen eindigen op de ranglijst. Ik hoop gewoon dat we een periode kunnen pakken en bovenin mee gaan doen om de prijzen. Dit moet zeker kunnen, mits de neuzen dezelfde kant op staan en we met een goed wedstrijdplan voor de dag komen.’’ Aan de wedstrijd rituelen van Jordy zal het niet gaan liggen. ‘’Ik drink altijd twee liter water voor de wedstrijd tegen de kramp. Vervolgens haal ik bij de bakker twee croissantjes en vier bolussen. De croissants eet ik net voor de middag en de bolussen net voor het omkleden. Zo kan ik 90 minuten volle bak blijven gaan.’’

Tot slot wil Jordy nog twee mensen benoemen. ‘’Als eerste wil ik een speler waarmee ik heb gespeeld uitlichten Stefan Baaij. Hij heeft zoveel rust aan de bal en weet precies waar hij zich bevindt op het veld. Daarnaast weet hij ook precies waar zijn medespelers zich bevinden. Dat vind ik een uitzonderlijke kwaliteit. Ik vind het jammer dat hij is gestopt met voetballen want ik kon nog veel van hem leren. Verder wil ik Barry Schipper benoemen. Hij is een pracht mens, die alles doet voor zijn spelers. Naar mijn mening soms iets te veel. Hij mag soms ook wat meer aan zichzelf denken’’, sluit Westein af.

klik op OSV voor de laatste artikelen van de club.
klik op OSV voor meer informatie over de club.