Thijs Lissenburg van H.O.V. koos na verhuizing voor vriendenteam

De 19-jarige Thijs Lissenburg (rechts in de muur) heeft tot dit seizoen zijn hele carrière in Oudewater gespeeld. Na een verhuizing naar Rotterdam heeft de middenvelder gekozen voor een vriendenteam bij de club H.O.V./D.J.S.C.R. Buiten het voetbal om start Thijs in het eerste jaar met de studie rechtsgeleerdheid.

Introductie
De student heeft zijn hele leven in Oudewater gewoond, tot een paar maanden terug. ‘’Ik ben toen op kamers gegaan in Rotterdam, daar studeer ik namelijk. Ik zit nu in mijn eerste jaar van de studie Rechtsgeleerdheid met de ambitie om te eindigen als advocaat. Ook Ik zit bij een studentenvereniging: RSG.’’ Als we hem vragen wat hij nou zo leuk aan voetbal vindt is het voor Thijs duidelijk. ‘’Voetbal is het mooiste wat er is. Iedereen kan zich er op een manier in kwijt. Of dat nou is als je een balletje wilt trappen of als je echt wil winnen. Met zo’n team kan je echt vrienden maken voor het leven. Ik denk dat voetbal mensen bij elkaar brengt, dat is de grote kracht van de sport.’’

Carrièreverloop
Thijs is op zesjarige leeftijd zijn carrière begonnen als spits in de F3 bij OVS Oudewater. ‘’Vanuit daar ben ik met hetzelfde team naar de F1 gegaan in de derde klasse, in dit jaar veranderde ik ook langzaam in een middenvelder. Toen heb ik met hetzelfde team de E2 en E1 gehad, in de 2e klasse.’’ Tijdens dit seizoen in de E1 veranderde Lissenburg langzaam in een centrale verdediger, omdat er een speler wat linies naar voren geschoven werd. ‘’Toen ging ik naar de D’tjes, daar ging je natuurlijk op groot veld spelen, dus veranderde het team iets maar de kern bleef hetzelfde. Ik heb twee jaar in de D1 gespeeld, waarin we in het tweede jaar kampioen zijn geworden in de derde klasse.‘’ Hierna fuseerde de twee clubs uit zijn woonplaats en ging de speler weer als middenvelder spelen in de C1 in de eerste klasse.

‘’In het eerste jaar was ik middenvelder en het tweede jaar in de C1 kwam er een nieuwe trainer, die ik al eerder gehad had en die plaatste mij weer achterin. Dat was een goede keuze, want ik had een erg goed seizoen.’’ Vervolgens werd Thijs weer middenvelder in de JO17-1. ‘’In het eerste jaar zijn we toen kampioen geworden in de eerste klasse, door een ongeslagen reeks vanaf november tot aan de laatste speeldag.’’ De twee jaar daarna heeft de middenvelder door corona nog maar sporadisch op het voetbalveld gestaan. In zijn laatste jaar heeft hij met de JO19-1 nog wat hoogtepunten beleefd in de hoofdklasse en vierde divisie, waarna hij richting Rotterdam vertrok. ‘’Nu ben ik begonnen aan mijn eerste jaar in het seniorenvoetbal bij een vriendenteam in de zesde klasse.’’

Hoogte- en dieptepunten
Thijs heeft door de jaren heen helaas een hoop blessures gehad. Waaronder twee keer een gebroken sleutelbeen. ‘’Als ik één dieptepunt moet kiezen dan is het de laatste keer dat ik mijn sleutelbeen brak. Dat was in mijn laatste seizoen bij FC Oudewater in de vierde divisie. Ik had graag zo veel mogelijk gespeeld in de divisie, maar het was vooral heel pijnlijk omdat ik na twaalf jaar voetbal in Oudewater het zo moest afsluiten. Dat was echt heel pijnlijk en teleurstellend.” Gelukkig heeft de middenvelder ook veel hoogtepunten meegemaakt in zijn carrière.

‘’Als speler heb ik meerdere hoogtepunten gehad. Ik denk alle drie de kampioenschappen. In mijn eerste kampioenschap had ik als centraal duo maar acht goals tegen in een heel jaar. Bij mijn tweede kampioenschap zijn we vanaf november tot de laatste wedstrijd van het seizoen ongeslagen gegaan, dat was ook heel vet.’’ Het absolute hoogtepunt voor de voetballer was het kampioenschap in de hoofdklasse. ‘’Tijdens de kampioenswedstrijd stonden we na vijf minuten 1-0 achter tegen een lokale rivaal, we speelden ook tegen allemaal gasten die we kenden. Dit bleef heel lang zo tot we in de laatste tien minuten voor rust gingen scoren en we met 5-1 de kleedkamer ingingen. Uiteindelijk werd het 6-1. Het kampioenschap was heel vet, maar ook dat we divisie voetbal mochten gaan spelen. Dat was vooral vet, zeker omdat dat nog nooit in Oudewater behaald was.’’

Ambities
De ambities als voetballer zelf heeft Thijs achter zich gelaten. ‘’Ik heb zes jaar serieus gevoetbald en dat vind ik nu eigenlijk wel mooi geweest.’’ Hij wil nu plezier maken en optimaal genieten van het spelletje en de derde helft. Toch heeft de speler serieuze ambities op een ander vlak binnen het voetbal. ‘’Ik wil heel graag weer een jeugdteam gaan coachen, maar ik moet eerst even op mijn studie focussen. De leeftijd van tien tot dertien vind ik dan het leukst, dus daar liggen mijn ambities. Ik wil mij hierin ontwikkelen en ook diploma’s halen.”

Held uit het verleden
Lissenburg is pas net nieuw bij zijn club. Daarom wil hij graag nog iemand van zijn oude club bedanken. ‘’Remco de Rijk, van Topskilzz, hij is twee jaar mijn trainer geweest en toen heb ik heel veel van hem geleerd. Ook heeft hij me veel geholpen met training geven en coachen. Hoe hij met andere mensen omgaat, van de JO8 tot het eerste waar hij assistent is, hij weet ze allemaal wat te leren.”

Wij wensen Thijs veel succes dit seizoen!

Klik op H.O.V/D.J.S.C.R. voor de laatste artikelen over de club.
Klik op H.O.V/D.J.S.C.R. voor meer informatie over de club.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Chris Tolman gaat vierde seizoen in met sv DSO 3

Vandaag spreken we met Chris Tolman, de 27-jarige voetballer van sv DSO 3. Chris Tolman speelde vroeger in de...

In gesprek met Boris en Lorenzo van Creating Legends Academy

Vandaag zijn we in gesprek met de 47-jarige Boris Knebel en de 32-jarige Lorenzo Philippi. De twee heren zijn...

John van Leeuwen heeft zin in nieuwe klus bij FIOS

Of John van Leeuwen zin heeft in zijn nieuwe klus als hoofdtrainer van FIOS? Reken maar! De Rotterdammer neemt...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.