Week bij Anton Verweij grotendeels in het teken van voetbal

0
546
GVDB1881- 1

Hij loopt, op een paar seizoenen als voetballer bij RKVV Roosendaal na, als sinds zijn vijfde rond bij RKSV Halsteren. Met recht mag men Anton Verweij dan ook wel een clubman noemen. In verschillende functies is hij al jarenlang actief op Sportpark de Beek, terwijl hij bovendien ook nog hoofdtrainer is bij vijfdeklasser NVS uit Nieuw-Vossemeer. De week van Verweij staat dan ook grotendeels in het teken van voetbal.

“Het is dan ook het mooiste spelletje dat er bestaat. Gelukkig heb ik een goed thuisfront en een partner die me daarin alle vrijheid geeft. Want anders zou ik natuurlijk nooit zes dagen in de week op of langs het veld kunnen staan. Sinds drie seizoenen combineert ik het hoofdtrainerschap met een rol als assistent-trainer bij het eerste elftal bij Halsteren zaterdag 1. Dus de weekdagen en ook het weekend zijn voor het grootste deel gevuld met voetbal.”

Maar daarmee houdt het voor Verweij nog niet op, want bij Halsteren is hij bovendien ook nog verantwoordelijk voor het materiaalbeheer. “Het materiaalbeheer doen we met een fantastische groep mensen, waar ik best trots op ben overigens. Verder ontvang de scheidsrechters en tegenstanders en dat doe ik overigens met heel veel plezier. Je hebt veel contact met mensen en het is gewoon fijn om iets voor een vereniging te kunnen betekenen. Het zal wel in de genen zitten, want mijn opa heeft zo’n rol ook ruim dertig jaar lang vervuld bij RKVV Roosendaal. Daar heb ik zelf nog even gevoetbald, maar ben uiteindelijk toch weer hier bij Halsteren teruggekeerd.”

Sinds 2009 heeft de oefenmeester zijn UEFA-C diploma en is hij actief binnen het trainersgilde. De laatste seizoenen dus bij zowel NVS, waarmee hij in de middenmoot van de vijfde klasse zondag bivakkeert én in de rol van assistent bij Halsteren. Eerst samen met huidig MOC’17-trainer Remco van Haaren en momenteel samen met Eric van der Giessen. “Ik kende Eric al langer en heb de club ook attent gemaakt op hem toen Remco besloot een nieuwe uitdaging aan te gaan. Vanaf het eerste moment werken we prima samen en doen dat ook op gelijkwaardige basis. Natuurlijk is Eric de eindverantwoordelijke, maar we overleggen heel veel en ik krijg ook veel de vrijheid om zaken op te pakken. Het is geweldig werken op deze manier en samen proberen we deze groep naar een hoger niveau te brengen.”

Het is overigens wel de wens van Verweij om op termijn ook zijn UEFA-B diploma te gaan halen en dan eventueel een stap naar het hoofdtrainerschap te maken. “Dat is wel hetgeen ik de club kenbaar heb gemaakt. Er is sinds enige tijd een nieuwe koers die de club wil varen, met veel meer kansen voor jongens uit de eigen jeugdopleiding. Daar loopt in mijn ogen voldoende talent rond. Bij de JO17 en JO19 zijn zeker jongens die op termijn in de senioren van waarde kunnen zijn. Of dat bij de zondag is dat moet blijken, want die stap is heel erg groot, maar voor de zaterdag 1 zeer zeker. Het is ook het streven om daarmee nog een stap omhoog te zetten richting de tweede klasse. Op die manier kun je die jonge jongens vanuit de jeugd een mooiere tussenstap bieden en blijven ze langer voor de club behouden. Laten wennen aan het seniorenvoetbal en bij de zaterdag 1 laten rijpen, het is de ideale stap voor die jongens in hun voetbalontwikkeling denk ik. Daaraan wil ik in elk geval met mijn veertien jaar als trainer graag mijn positieve bijdrage blijven leveren.”

Klik op Rkvv Roosendaal voor de laatste artikelen over de club.
Klik op Rkvv Roosendaal voor meer informatie over de club.