Aanvoerder Tom Sanen denkt dat MOC’17 zeker tweede klasse waardig is

0
523
GVDB3518- 1

Een club met de omvang van MOC’17 moet zonder twijfel minimaal in tweede klasse spelen. Dat het eerste elftal dit seizoen uitkomt in de zaterdag 2e Klasse E is volgens aanvoerder Tom Sanen ‘zoals het hoort’. Maar hij beseft ook dat het een flink karwei zal zijn om ook voor langere tijd op dat niveau te blijven.

“Het is een klasse waarin iedereen van elkaar kan winnen, maar dus ook even makkelijk van elkaar kan verliezen. Ben je even niet scherp of denk je er te makkelijk over, dan kan je zomaar aan het eind van een zaterdagmiddag zonder punten het veld afstappen. Dat is ons dit seizoen helaas al enkele keren gebeurd en dat is balen. Want ik ben er van overtuigd dat we het elke ploeg wekelijks moeilijk kunnen maken, maar dan moeten we wel de afspraken die we maken nakomen en geen onnodig domme fouten maken. Op dit niveau worden die genadeloos afgestraft.”

Het is door de sterkte van de competitie belangrijk om wekelijks goed voor de dag te komen voor de Mevo Olympia Combinatie. “Als je twee keer verliest sta je op een degradatieplek, maar win je twee duels dan sta je zomaar in de subtop. Zo dicht zit het bij elkaar. We willen graag een stabiele rol spelen in de tweede klasse dus moeten we daar als ploeg ook van doordrongen zijn. Hellevoetsluis en Heinenoord zijn als team verder dan wij zijn, maar voor de rest denk ik dat we tegen elke tegenstander ons moeten durven tonen. Durf hebben om te voetballen, fysiek zijn in de duels en vooral scherp de wedstrijden ingaan. Ik ben twee jaar geleden teruggekeerd van Cluzona naar MOC’17 omdat ik een uitdaging zag in het meerjarenplan dat hier werd gepresenteerd. We liggen momenteel iets voor op schema, maar dat wil niet zeggen dat je dan moet stagneren. We willen vooruit en dan kijken tot hoever we met deze groep kunnen reiken.”

Veel vrienden van de 30-jarige Sanen waren en zijn actief bij MOC’17, terwijl ook met de komst van een kleine de gezinssituatie is veranderd. Het waren, samen met de uitdaging die er lag om de club terug te brengen op een hoger niveau, allemaal redenen voor de centrale middenvelder om terug te keren naar de Olympialaan.

“De keus om ook op zaterdag te gaan voetballen dat was ook een belangrijke reden. Maar het is een grote club, veel leden, heel veel talent en daar wilde ik graag mijn bijdrage aan leveren. In de coaching, in de begeleiding van de jonge gasten in de selectie. Dat is prachtig om te zien hoe die jongens vanuit de JO19 aanhaken en leergierig zijn om te verbeteren. Dat ik als een jongen van de club nu ook de aanvoerdersband draag, dat is alleen maar mooi en maakt me ook wel trots. Met vechtlust en inzet, maar ook door coaching en te proberen het voortouw te nemen. Een voorbeeld zijn en een voortrekkersrol nemen op en naast het veld. Dat is een rol die wel bij me past en wat ik altijd heb gedaan. Maar dat doe ik niet alleen, want ook de andere ervaren jongens in de selectie proberen zoveel mogelijk die jonge gasten mee te trekken naar een hoger sportief niveau.”

Handhaving is volgens de ervaren vormgever de enige en voornaamste doelstelling van de club. “We liggen een jaar voor op schema, maar willen wel blijven waar we nu zijn gekomen. Kampioen worden doe je niet zomaar even. We promoveerden uit de vierde klasse via de nacompetitie en vorig seizoen werden we een niveau hoger zelfs kampioen. Een prachtige prestatie en onvergetelijke ervaring. Als we met deze groep de juiste poppetjes bij elkaar kunnen houden, wie weet wat er dan nog inzit. Maar eerst en vooral blijven waar we zijn en dan graag zonder nacompetitie. Als dat lukt, dan hebben we het perfect gedaan.”

Klik hier voor meer artikelen over MOC ’17
Klik hier voor meer informatie over MOC ’17