‘We willen het voor iedereen leuk maken’

0
145
FC Vlotbrug, Jeugd

Om de club te helpen, keerde Jeffrey Hermsen een aantal jaar geleden terug in het eerste. Op zoek naar een reservekeeper voor de selectie, wilde hij FC Vlotbrug wel uit de brand helpen. Tegenwoordig doet de vrijwilliger dat als jeugdvoorzitter én trainer niet meer alleen op, maar ook buiten het veld. “Het is leuk om de ontwikkeling en het plezier van die kinderen te zien.”

Sinds september nieuw in het bestuur, voegde de 32-jarige Hermsen aan het begin van dit seizoen een nieuw hoofdstuk toe aan zijn avontuur bij FC Vlotbrug. Want dat zijn boek inmiddels flink wat bladzijdes telt, dat mag duidelijk zijn. “Ik heb hier vanaf mijn vijfde de volledige jeugd doorlopen en belandde op mijn zestiende in de selectie.” Vervolgens keepte hij voornamelijk in het tweede. Toch maakte hij niet heel lang geleden, zijn competitiedebuut bij het eerste. “Op mijn 27ste! Om de club te helpen.” Tegenwoordig speelt de inwoner van Hellevoetsluis bij het vierde, in een vriendenelftal. “Met jongens waar ik al heel lang mee voetbal.”

Met elkaar

Heel gek is dat laatste, gezien zijn band met de club dan ook niet. “De mensen daar, het is één grote familie. Iedereen kent elkaar. Het is gewoon een mooie vereniging. De binding en men doet alles op vrijwillige basis.” Zo ook Hermsen zelf dus. “Ik heb allerlei dingen gedaan. Mijn vader was barmedewerker, op die manier is het eigenlijk een beetje begonnen. Nu geef ik training aan de JO8, het team van mijn zevenjarige zoon. En ik fluit wedstrijdjes.”

Of zoals de keeper het zelf met enig gevoel voor humor zegt. “Dan kom je in een groepje vrijwilligers terecht en doe je te veel binnen zo’n vereniging. Eigenlijk kom je er dan niet meer van af.” En dus werd Hermsen in september van vorig jaar, ook nog jeugdvoorzitter bij FC Vlotbrug. “Samen met andere enthousiaste jeugdbestuursleden proberen we alles op te pakken binnen het jeugdvoetbal. De TJC zorgt daarin voor het aanstellen en aansturen van onze jeugdtrainers. Maar ik heb daar natuurlijk ook wel gesprekken mee. Net als met de ouders. Het is heel interessant om te zien wat er allemaal binnen de club gebeurt.”

Zoals ook een stukje begeleiding. “Trainers kunnen via ons en de KNVB, hun papieren halen. Bijvoorbeeld een pupillencursus. Vaak zijn het toch ouders, die willen we helpen.” Want Hermsen weet als geen ander, hoe moeilijk het soms is. “We zijn groeiende, hebben een hoop teams, dus is het wel eens lastig om trainers te vinden. Daar loop je tegenaan. We moeten het met elkaar doen, gelukkig gaat dat nog goed!”

Plezier

Mede dus ook een klein beetje dankzij hem. “Ik ben zelf selectiespeler geweest en kom hier al van kleins af aan. Aanwas vanuit de vereniging is ontzettend belangrijk. Je bent er veel tijd aan kwijt, maar als je dan de ontwikkeling van de kinderen ziet… Dat is hartstikke leuk.” Ook als jeugdtrainer, van de JO8 dus. “Dit groepje heb ik al vanaf de Kabouters. Je begint bij de basis, daarna ga je het steeds een beetje uitbreiden. Maar vooral het plezier staat bij onze vereniging voorop.”

Daar doen ze bij FC Vlotbrug dan ook alles aan. “We organiseren allerlei activiteiten en toernooien, om het voor iedereen leuk te maken. Daar ligt voor mij als jeugdvoorzitter, natuurlijk ook een belangrijke taak.” En voorlopig, werpt dat zijn vruchten af. “Als club zijn we nog steeds groeiende. Zeker in de onderbouw, hebben we een aardig aantal teams. In totaal hebben we er maar liefst 24. Daar zijn we hartstikke blij mee.”

Dus valt er veel te besturen, zegt Hermsen lachend. “Heel uitdagend, maar daardoor tot nu toe ook alleen maar leuk. Ik haal er veel voldoening uit.” En dus blijft hij het voorlopig allemaal nog wel even doen. “Ik zit inmiddels al 27 jaar bij de club, het is gewoon onderdeel van mijn leven!”

Klik op FC Vlotbrug voor de laatste artikelen over de club.
Klik op FC Vlotbrug voor meer informatie over de club.