VVC ’68 buigt achterstand om tegen WVV ’67

0
128

Na de goede overwinning van afgelopen zaterdag tegen Bruse Boys heeft VVC ’68 ook de volgende oefenwedstrijd in winst om kunnen zetten. Echter konden de Halsterenaren het goede spel van de vorige wedstrijd niet voortzetten.  De ploeg van trainer Marco Ernest kwam in een moeizame eerste helft dan ook op achterstand. In de tweede helft trok VVC ’68 tegen WVV ’67 alsnog de overwinning over de streep, waardoor de ploeg de gehele voorbereiding ongeslagen is gebleven.

Happy-point

Waar het zich tegen Bruse Boys een goede ploeg toonde waren de roodwitten geen schim van zichzelf in de eerste helft tegen WVV ’67. ‘We zaten er niet bovenop en kwamen hierdoor telkens overal een stap te laat,’ blikt aanvaller Joshua van Willigen terug. ‘Ook was het baltempo veel te laag in de eerste helft en dan zie je dat we niet in staat zijn om de tegenstander kapot te spelen.’ Daarentegen wist de thuisploeg wel tot een aantal kansen te komen in de eerste helft maar doelpunten bleven uit. Uiteindelijk bleek de aloude voetbalwet waarheid. De bezoekers uit Woensdrecht wist de eerste de beste kans wel om te zetten in een goal en gingen zij met een voorsprong de rust in; 0-1

Na de thee schroefde VVC het tempo wel op en creëerde het een duidelijk veldoverwicht. ‘Je ziet meteen waartoe we in staat zijn als we het tempo omhoog gooien. Dan weten we tegenstanders, die de linies kort houden, wél uit elkaar te spelen. Nu is het voor ons zaak om dit in grotere delen van wedstrijden te doen want dan maken we het onszelf zoveel makkelijker,’ analyseerde Van Willigen. De thuisploeg wist zichzelf ook te belonen en kwam op voorsprong door doelpunten van Wouter Merkx en Noël van Kaam en sloot deze wedstrijd alsnog winnend af.

‘We zijn de hele oefencampagne ongeslagen gebleven en het is ook duidelijk geworden in welke facetten we ons moeten verbeteren. Nu staat de beker voor de deur en daar kijken we enorm naar uit om onszelf ook daarin te laten zien,’ kijkt de buitenspeler alvast vooruit.