Goes verslaat TAC’90 in oefenduel

0
105

GOES heeft de voorbereiding op de competitie 2020-2021, afgesloten met een overwinning op hoofdklasser TAC ’90 uit Den Haag.

Of de equipe van trainer Kevin Hollander klaar is voor het ”echte werk”, te beginnen met de bekerwedstrijd tegen klassegenoot Sportlust ’46, gevolgd door de openingswedstrijd van het nieuwe seizoen in de 3e divisie (Za.) tegen DVS ’33 Ermelo, zal moeten blijken. Feit is dat er nog heel wat werk aan de winkel is, om de automatismen te verbeteren. Zo kreeg GOES in een tijdsbestek van amper 4 minuten, maar liefst 5 corners te nemen, waarvan er slechts één het predikaat “goed” verdiende. Jesse Bank kopte ver voorbij de 2e paal, de bal diagonaal in, die ternauwernood uit de kruising kon worden getikt. De andere 4 corners, plus nog eens 3 in het laatste gedeelte van de 1e helft, waren veelal te hard of te onzuiver.

GOES kwam wel op voorsprong. Huib van Hecke rondde een combinatie met Stefan de Bert af in de verre hoek (32’ 1-0). In de 42e minuut werd de voorsprong verdubbeld. Thomas de Rijke gaf, na een actie op links, voor en Siebe Schets wist “achter het standbeen” te scoren (2-0). Eerder in de wedstrijd ging een schot van Huib van Hecke voorlangs,werd een kopbal van hem  geblokt en schoot hij ook nog een keer op de keeper en ook Siebe Schets vond de keeper op z’n weg. Jerzy van Bergen schoot net over en een schot van Thomas de Rijke werd van de doellijn gehaald. Even later probeerde  hij bijna vanaf de achterlijn te scoren, i.p.v. een voorzet te geven. Doelman Brian Meulmeester moest enkele keren in actie komen om verdere schade te voorkomen.

In de tweede helft kwamen de bezoekers beter voor de dag. De snelle en behendige Djamairo Rigters kapte zich vrij op links  en verraste Brian Meulmeester met een schot in de verre bovenhoek (62’ 2-1). Niet lang daarna weer een kans voor TAC ’90, omdat er verdedigend niet goed werd ingegrepen. Brian Meulmeester was al uitgespeeld, maar Jesse Bank wist de bal uit de doelmond te schieten. Uit de snelle tegenaanval kwam Huib van Hecke alleen voor de keeper, maar hij schoot naast. Sven Mbikulu ontving de bal van Ruben Hollemans, maar zijn schot werd corner getikt. Nadat de gevaarlijke Rigters namens de bezoekers tevergeefs  had geprobeerd om Brian Meulmeester in de korte hoek te verrassen, werd er uit de tegenaanval wél gescoord.In eendrachtige samenwerking met Siebe Schets, scoorde Souffiane El Oauzzani de 3-1 voor GOES (81’).

A.s. zaterdag, 29 augustus 2020, aanvang 17.00 uur: GOES – Sportlust ’46 in de 1e kwalificatieronde van de TOTO KNVB beker.

GOES: Brian Meulmeester; Jelle Klap, Stefan de Bert, Jesse Bank (78’ Ralph de Kok), Rico van Nielen; Jerzy van Bergen (54’ Francis Kabwe Manengela) (69’ Amidu Tanko), Ruben Hollemans ©, Sven Mbikulu; Huib van Hecke, Siebe Schets, Thomas de Rijke (78’  Souffiane El Oauzzani).

Scheidsrechter: Niels Boel.
Assistenten: Onno Koster en Ferdinand Meliefste.

Bron: vv Goes

Lees hier andere artikelen over vv Goes.
Vindt hier meer informatie over vv Goes.